GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vilim Ribić poslao Zahtjev za ispravkom: Kuća me koštala 180.000 eura

Vilim Ribić poslao Zahtjev za ispravkom: Kuća me koštala 180.000 eura
ISPRAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2021 / 18:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vilim Ribić je putem odvjetničkog ureda reagirao na tekst objavljen na SEEbizu.

Sukladno Zakonu o medijima, reagiranje na tekst objavljen na SEEbizu 9. veljače prenosimo u cijelosti.

Dana 9. veljače 2021. godine na internet stranici www.seebiz.eu u članku naslova „Vilim Ribić vlasnik kuće vrijedne 2,8 milijuna kuna" objavljene su nepotpune i netočne informacije o g. Vilimu Ribiću i njegovoj obiteljskoj kući. Nije točno da bi g. Vilim Ribić neistinito informirao javnost o životu u podstanarstvu. Vilim Ribić živio je u podstanarstvu do 2016. godine, a preselio se u novoizgrađenu obiteljsku kuću u 60. godini života, te mu predmetna nekretnina predstavlja jedinu nekretninu koju ima u vlasništvu. Izjave o tome da živi kao podstanar u mračnom stanu davao je na upite novinara dok je živio u podstanarstvu, ali ne i poslije toga pa nije točno da u svakom medijskom nastupu naglašava da je podstanar u sindikalnom stanu.

Nije točno da bi se predmetna nekretnina mogla smatrati urbanom vilom površine 250 m2. Nekretnina je u naravi obiteljska kuća, ima ukupnu neto površinu od 209,05 m2, od čega prizemlje predstavlja trosobni stambeni prostor zatvorene površine 90,35 m2, ne računajući stubište površine 6,10 m2, lođu površine 9,75 m2 i nenatkriveni balkon površine 2 m2. Podrum nekretnine ima ukupnu neto površinu od 100,85 m2 te nije pogodan za stanovanje s obzirom da sa sjeverne i istočne strane nema nikakvog prozora, sa zapadne strane ima dva uska prozora, a samo su na južnoj strani dva velika francuska vrata za ulaz u podrum.

Vilim Ribić kupio je predmetnu nekretninu u roh-bau fazi za 90.000 EUR, dok je procjembenim elaboratom stalnog sudskog vještaka za graditeljstvo i procjenu nekretnina na dan 3. lipnja 2015. godine tržišna vrijednost iste nekretnine procijenjena na iznos od 92.460 EUR. Procjena vještaka poslovne banke bila je preduvjet za ishođenje kredita. Predmetna kuća g. Ribića kupljena je vlastitim sredstvima, od čega je većina ostvarena štednjom, a manji dio nasljedstvom i participacijom supruge, dok su završni radovi na kući djelomično financirani bankovnim kreditom. Ukupan trošak kupnje kuće, kao i završnih radova na kući i dvorištu koji su trajali do 2020. godine, iznosio je 180.000 EUR, o čemu g. Vilim Ribić posjeduje odgovarajuću dokumentaciju.

Prema javno dostupnim statističkim podacima, tržišne cijene nekretnina, osobito kuća, u 2014. i 2015. godini bile su niže od današnjih tržišnih cijena, a i cijena izgradnje je bila niža. Primjerice, Večernji list je sredinom 2014. godine objavio da je „Prodaja kuća drastično pala“, dok su Večernji list i Državni zavod za statistiku krajem 2020. godine objavili da su „u Zagrebu prosječno nekretnine rasle za 42% od 2015 do druge polovice 2020. godine. Slijedom svega navedenog, objavljene informacije su netočne i nepotpune, a objavom istih povrijeđena su prava osobnosti g. Vilima Ribića, čime mu je nastala šteta po ugled, čast i ime.“

Za Vilima Ribića, odvjetnički ured Bistrović

Tagovi: Vilim Ribić
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE