GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlada: Obvezno testiranje važno za povećanje zdravstvene sigurnosti

Vlada: Obvezno testiranje važno za povećanje zdravstvene sigurnosti
TESTIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2021 / 19:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Obvezno testiranje u državnim i javnim službama, osim za one koji ispunjavaju uvjet cijepljenja ili preboljenja covid-19, uvodi se radi povećanja zdravstvene sigurnosti građana, kao što je to prije učinjeno u sustavu zdravstva i socijalne skrbi, priopćila je u ponedjeljak Vlada.

Sutra, naime, na snagu stupa Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o obveznom testiranju na virus SARS-CoV-2 dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova čiji su osnivači Republika Hrvatska ili jedinice lokalne i područne samouprave ili Republika Hrvatska ili jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u njima imaju većinski udio, kao i zaposlenika trgovačkih društava koja su u većinskom vlasništvu trgovačkih društava u kojima Republika Hrvatska ili jedinice lokalne i područne samouprave imaju većinski udio.

Iz Vlade napominju i da, u skladu s odlukom Stožera, od sutra svi zaposlenici Vlade, kao i dužnosnici koji rade ili dolaze u Banske dvore, stranke i posjetitelji koji dolaze u službene prostorije, kao i predstavnici medija moraju za ulazak u zgradu Vlade imati EU digitalnu covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju ili testiranju na covid-19.

Jednako vrijedi i prigodom sudjelovanja ili praćenja sjednica Vlade i svih Vladinih događanja koja se održavaju u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici ili drugim državnim i javnim prostorijama.

"I ovom prigodom naglašavamo da je cijepljenje najbolji i najučinkovitiji način zaštite od koronavirusa, osobito od težih oblika bolesti. Cjepiva ima dovoljno, besplatno je i apeliramo na sve naše sugrađane, koji to još nisu učinili, da vjeruju struci i da se cijepe", poručuju iz Vlade.

Ističu i da je u proteklim tjednima u Hrvatskoj zabilježen povećani interes za cijepljenje prvom dozom te se nadaju da će se građani cijepiti u što većem broju kako bi se postigao što veći stupanj zaštite i kako bismo se što prije vratili životu bez restrikcija.

Slijedom preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, iz Vlade su sve sugrađane kojima je od primanja posljednje doze proteklo šest ili više mjeseci pozvali da pristupe docjepljivanju tzv. booster dozom kako bi se produljilo trajanje zaštite, osobito one koji su starije životne dobi ili su imunokompromitirani.

Naglašavaju i da je, uz cijepljenje, važno nastaviti pridržavati se osnovnih epidemioloških mjera kako bi svatko prevenirao širenje zaraze i na taj način zaštitio svoje, ali i tuđe zdravlje.

Agencija za komercijalnu djelatnosti (AKD) priopćenjem je, pak, a u kontekstu sutrašnjeg stupanja na snagu odluke Stožera, izvijestila o pojačanom intenzitet zahtjeva građana za covid potvrdama.

Danas do 16 sati izdano ih je više od 57.500, navode.

"Kroz hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda do sada je izdano više od tri milijuna potvrda, bez prekida i pogreški u radu", navode iz AKD-a.ž

Tagovi: obvezno testiranje, Vlada RH
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE