GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlahušić dobio status branitelja za petnaest dana u sanitetu

Vlahušić dobio status branitelja za petnaest dana u sanitetu
BRANITELJ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2020 / 20:16
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Andro Vlahušić, bivši HNS-ovac i bivši gradonačelnik Dubrovnika pohvalio se na Facebooku da je nakon 25 godina dobio status hrvatskog branitelja.

Vlahušić je sam objavio dokumente, a na njima se vidi da je status branitelja dobio jer je dva tjedna radio u Sanitetu Hrvatske vojske, od 4. kolovoza 1995. do 19. kolovoza

Nakon 25 godina, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske priznalo mi je status hrvatskoga branitelja, zbog rada u Sanitetu Hrvatske vojske. Ako drugi nisu htjeli priznati istinu, tadašnja djeca, a danas odrasli ljudi uvijek su je znali. Nadam se da će kraće vrijeme trebati za povratak zidina gradu i revidiranje političkoga progona - napisao je Vlahušić.

U razgovoru za 24 sata je rekao da je tijekom opsade Dubrovnika bio šef Koordinacije za humanitarnu pomoć.

'Od 8. studenog 1991. do 22. travnja 1992. brinuo sam oko funkcioniranja civilnog dijela grada. Koordinacija za humanitarnu pomoć bila je jedini kanal dostave hrane, lijekova, odjeće, obuće, pa i pitke vode opkoljenom gradu. Humanitarnu i liječničku pomoć pružao sam i 1993. godine u BiH. Prvi predsjednik Franjo Tuđman odlikovao me Poveljom za Bijeli put. Ja ništa nisam tražio. Ja sam to što jesam ', rekao je Vlahušić.

Vlahušić je u više navrata zadnjih godina govorio da je branitelj, tako je za njega govorio i bivši ministar branitelja Fred Matić, iako u to vrijeme Vlahušić službeno nije imao status branitelja. Zbog Matićevih izjava su se u to vrijeme pobunile braniteljske udruga.

Zahvaljujući novom Zakonu o braniteljima, koji je 2017. godine donijela vlada Andreja Plenkovića, više od dva desetljeća nakon rata dobila je, prema podacima iz svibnja prošle godine, 1687 novih registriranih branitelja, dok je 10.600 zahtjeva tafda još bilo u obradi.

Tagovi: Andro Vlahušić, status branitelja
PROČITAJ I OVO
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
KOMBINACIJE
Izvor iz pregovora: Nova opcija je da Penava s oporbom postane predsjednik Sabora
ZAGREB - Od izvora bliskih pregovorima doznaje se da se paralelno s pregovorima o većini za sastavljanje vlade odvijaju i razgovori o većini koja bi konstituirala sabor, u kojima Domovinski pokret isto sudjeluje.
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE