GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vodni val se premješta prema istoku

Vodni val se premješta prema istoku
VISOKE VODE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2023 / 07:24
Autor: SEEbiz
KARLOVAC - Zbog obilnih kiša posljednjih dana u nekim dijelovima zemlje traju žestoke borbe s poplavama. Kroz Karlovac je noćas prošao veliki vodni val, a vodostaj Korane je dosegao rekordnu razinu od 852 centimetra.

Zaustavljen je rast Une u Hrvatskoj Kostajnici nakon što je jučer poplavljen centar grada.

Rijeka Zrmanja u Obrovcu se povlači nakon što je u ponedjeljak ujutro vodostaj dosegnuo povijesna 302 centimetra, što je čak 39 cm iznad dosad najvišeg vodostaja Zrmanje izmjerenog u tom gradu. Situacija je teška i u Petrinji.

Korana u Karlovcu dosegnula je 852 cm i sad stagnira, time je dosegnula svoj povijesni rekord iz 2015.godine. Kupa je već u laganom opadanju, što pokazuje da je vrhunac vodnog vala prošao Karlovcem. Uslijed premještanja vodnog vala prema Sisku i Petrinji danas se očekuju problemi u pokupskom dijelu prema Sisku i Petrinji. Izvanredno je stanje i na Uni u mjestu Hrvatska Kostajnica, gdje je vodostaj 489 cm.

Suho je jutros na poplavljenom području, unatoč oblacima koji prekrivaju čitavu unutrašnjost. Kišovito je na istoku zemlje. U nastavku četvrtka bit će još povremeno oborine u unutrašnjosti, ali pretežno u gorskom dijelu i na istoku zemlje. Bit će to neusporedivo manja količina od ove prethodnih dana. Duž obale četvrtak će biti pretežno suh, tek poslijepodne u dijelu Dalmacije može biti pljuskova praćenih grmljavinom.

Petak će biti pretežno suh, tek lokalno u unutrašnjosti će biti slabe oborine. Duž Jadrana će biti većinom sunčano.

Potpune stabilizacije neće biti niti u danima vikenda. Treba računati na povremene pljuskove na kontinentu, kojih tijekom subote može biti i na Jadranu.

Tagovi: poplave u Hrvatskoj, Korana, Kupa
PROČITAJ I OVO
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE