GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vojnici postavili šatore ispred Bazilike u Palmotićevoj

Vojnici postavili šatore ispred Bazilike u Palmotićevoj
ŠATORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.10.2020 / 19:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski vojnici u srijedu su postavili šatore za služenje misa ispred Bazilike Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj, a ministar obrane najavio je mogućnost da vojni liječnici i tehničko osoblje pomažu u Areni.

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OSRH Robert Hranj posjetili su vojnike koji su postavili šatore tipa M70 u dvorištu Bazilike i Župe Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj kako bi se omogućilo služenje svetih misa s obzirom da je bazilika oštećena u potresu.

Ministar Banožić zahvalio je Hrvatskoj vojsci na brzom i profesionalnom angažmanu i podsjetio kako je do sada podignuto ukupno 66 šatora od čega je 48 šatora podignuto za prijam pacijenata i trijažu, a ostali u druge svrhe, a pa tako i na Veterinarskom fakultetu za trijažu životinja i na Medicinskom fakultetu za studentsku prehranu.

Hrvatska vojska, dodao je, pomaže i županijskim zavodima i ustanovama u pružanju medicinske potpore zaraženima od koronavirusa i to ćemo činiti i u budućnosti.

"Danas smo imali razgovore vezane za sanitet i korištenje sanitetskog osoblja u Areni, tako da ćemo i tu biti aktivno uključeni“, najavio je ministar obrane.

Admiral Hranj rekao je kako će Hrvatska vojska i dalje pružati potporu civilnim institucijama pa će vojni liječnici i tehničko osoblje pomagati u Ličko-senjskoj županiji i Gradu Zagrebu, a trenutno su, rekao je, pregovori i za Arenu.

To će se, u skladu s mogućnostima Hrvatske vojske, organizirati tako da se poštuju potrebe Hrvatske vojske jer pružamo potporu i na medicinskim letovima, posebno za dva helikoptera za prijevoz bolesnika pozitivnih na koronavirus, rekao je Hranj.

Foto: MORH

Tagovi: Hrvatska vojska, Ministarstvo obrane, bazilika u Palmotićevoj, Mario Banožić, Robert Hranj, Arena Zagreb
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE