GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vozaču autobusa mjesec dana istražnog zatvora

Vozaču autobusa mjesec dana istražnog zatvora
BRANIO SE ŠUTNJOM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.07.2021 / 11:42
Autor: SEEbiz

SLAVONSKI BROD - vozaču kosovskog autobusa u kojem je prekjučer poginulo 10 ljudi, a više od 40 je ozlijeđeno, određeno je mjesec dana istražnog zatvora. Ispitani vozač autobusa branio se jučer šutnjom, a njegov odvjetnik kaže da uzrok ove teške nesreće nije ono što mediji prenose.

Tijekom ispitivanja u ponedjeljak branio se šutnjom, a sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio mu je danas istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Zamjenik županijske državne odvjetnice Franjo Kopunić objasnio je da je sudac istrage odredio osumnjičeniku istražni zatvor zbog eventualne mogućnosti napuštanja Republike Hrvatske, odnosno zbog bijega.

U priopćenju su istaknuli daj mogući uzrok nesreće umor, iako se vozač autobusa jučer branio šutnjom, kako to? - pitali su novinari Kopunića. Iz Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu jučer su naime izvijestili kako je u trenutku nesreće vozač bio umoran i nesposoban za sigurnu vožnju.

- To proizlazi iz načina i okolnosti uz koje je počinjeno kazneno djelo, odgovorio je.

Igor Cišper, odvjetnik vozača, novinarima je rekao kako je tek preuzeo slučaj.

- Uspio sam s njim kratko razgovarati, njemu je žao što se ovo sve dogodilo, a dalje ćemo vidjeti, rekao je, iznijevši i da po njegovim informacijama, on nikada nikome nije rekao da je zaspao. Na pitanje je li njemu rekao što se dogodilo, odvjetnik Cišper kaže: "Rekao mi je, ali to ću zadržati za sebe".

Rekao je i kako stvarno ne zna kako je Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu došlo do zaključka da je vozač u trenutku nesreće bio umoran i nesposoban za sigurnu vožnju.

Na Kosovu je proglašen dan žalosti.

Tagovi: Igor Cišper, Franjo kopunić, slijetanje autobusa kod Slavonskog Broda
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE