GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrh Ministarstva poljoprivrede znao je za rabote Josipe Rimac

Vrh Ministarstva poljoprivrede znao je za rabote Josipe Rimac
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2020 / 22:09
Autor: SEEbiz / Telegram
ZAGREB - Iz dana u dan pojavljuju se novi detalji o istrazi protiv Josipe Rimac i dvanaest suosumnjičenika u aferi Vjetroelektrane.

Naime, osim ministrice poljoprivrede Marije Vučković, među ljudima koje istražitelji iz USKOK-a žele ispitati kao svjedoke u istrazi još su trojica državnih tajnika ministrice te dvije pomoćnice, javlja Telegram.

Sumnja se da bi cijeli vrh Ministarstva poljoprivrede mogao znati o pritiscima koje je vršila Josipa Rimac. Dodaju i kako se, prema njihovim saznanjima, radi o Željku Kraljičku, Zdravku Tušeku, Jeleni Đugum i Renati Ojurović.

Telegram javlja kako se sumnja da je pomoćnice ministrice Đugum i Ojurović, s kojima je u dobrim odnosima, Josipa Rimac kontaktirala zbog izmjene Uredbe o zakupu šumskog zemljišta te da je na trojicu državnih tajnika pokušavala navodno utjecati zbog žurnog rješavanja projekta vjetroparka Krš-Pađene.

Neslužbeno doznaju kako USKOK raspolaže tajnim snimkama razgovora s čelnim ljudima Ministarstva poljoprivrede iz kojih proizlazi da je Josipa Rimac tražila da se predmet vjetroparka kod njih žurno riješi.

Istražitelji tvrde da je Rimac, kada je tražila žurno rješenje, mislila na katastarske čestice i dokumentaciju o izvlaštenju parcela koje su trebale investitorima da finaliziraju projekt. Novi je to krak istrage u ovom slučaju kojim se, prema Telegramovim informacijama, USKOK već bavi.

U javnim spisima se vidi da se o izvlaštenju raspravljalo u Uredu državne uprave Šibensko-kninske županije krajem prošle godine, kada je Rimac već bila pod nadzorom.

Istražitelji tvrde i kako je dio vjetroparka izgrađen na privatnim zemljištima koja vlasnicima nisu oduzeta regularnim postupkom pa je Rimac sve pokušavala ubrzati.

Telegram javlja i kako su došli do rješenja kojima se žurno pokreće izvlaštenje za oko 33 tisuće metara kvadratnih zemljišta potrebnih C.E.M.P.-u. Rješenja su potpisana krajem prosinca, a USKOK sumnja da se to dogodilo nakon što je urgirala Rimac.

Rješenja potpisuje Ružica Galić, žena kojoj je Rimac ranije bila nadređena kao gradonačelnica. Galić je u jednom od rješenja, 30. prosinca 2019., za zastupnika vlasnika zemljišta, čije je izvlaštenje žurno tražio C.EM.P., postavila zagrebačkog odvjetnika Marka Markića koji sada zastupa osumnjičenog suvlasnika C.E.M.P.-a Dragana Stipića.

Telegram ga je kontaktirao i pitao ga vidi li što sporno u cijeloj situaciji, a on kaže kako ne vidi.

“To je bilo davno. U pitanju su potpuno različiti postupci”, kazao je.

Tagovi: Josipa Rimac, USKOK, Željko Kraljičak, Zdravko Tušek, korupcija, Ante Sladić, Hrvatske šume, Ružica Njavro, Nataša Trubić, Ana Mandac
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE