GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučetić: Milanović i Plenković su birokrati koji nam oduzimaju budućnost

Vučetić: Milanović i Plenković su birokrati koji nam oduzimaju budućnost
U METU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 10:15
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Zoran Milanović i Andrej Plenković djeluju kao birokrati koji nam oduzimaju budućnost, rekao je Mario Vučetić, pročelnik Odjela za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zadru i bivši saborski zastupnik, jutros u HRT-ovoj emisiji Studio 4 govoreći o aktualnim prepirkama između predsjednika i premijera.

Da bi to moglo biti verbalni dvoboj, trebalo bi imati drugačiju spoznaju razinu, rekao je Vučetić - ovo su početne, pretkomunikacijske svađe koje odgovaraju preddemokratskom poimanju države i društva.

- Iz ovih sukoba je sasvim razvidno da predsjednik Republike nije u stanju u potpunosti biti predsjednik Republike, a da je premijer Plenković manje u stanju biti premijer nego što je to predsjednik Milanović. Oni se zapravo nadmeću na razini sirove snage, ili onoga što se u literaturi naziva banalnost zla. Milanović i Plenković - više od Milanovića, to napominjem, zato što se radi o premijeru koji ima snažniju funkciju, odgovorniji je za stanje u državi - djeluju kao birokrati koji nam oduzimaju budućnost, ustvrdio je Vučetić.

Sukob je nazvao besmislenim, a za Milanovića je rekao da se ponaša poput dječarca kojemu je netko s negativnim emocijama ušao u ulicu. Dodao je da vidimo iz posljednjih izjava da se Milanović približio idealu suradnje, a da tu suradnju trenutno odbija Plenković, "koji smatra da je država nešto što on posjeduje".

- Ovi sukobi su počeli kao sukobi dvoje nezrele djece, a završili su kao sukobi koji su u zagrade stavili ono što se zbiva na području nacionalne sigurnosti, rekao je Vučetić.

Upitao se je li Milanoviću i Plenkoviću palo na pamet da u bolnici posjete policajca koji je stradao u napadu na Markovom trgu.

- On je postao samo jedna platforma na kojoj će političari otimati njegovo stradanje i sebe prikazivati žrtvom, dodao je.

Vučetić je rekao da ne smijemo poistovjetiti HDZ i SDP, kao ni premijera i predsjednika.

- Predsjednik se u trenutnom stanju i poziciji koju sad pratimo prometnuo u oporbenog lidera koji nema nikakvu stranačku infrastrukturu. On je jedan osamljeni oporbeni lider koji smatra da predstavlja građane oponirajući premijeru. Saborski zastupnici previše uživaju u svom položaju saborskih zastupnika, pogotovo oporbeni, rekao je Vučetić.

Tagovi: Marko Vučetić, Zoran Milanovič, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE