GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučetić: Milanović i Plenković su birokrati koji nam oduzimaju budućnost

Vučetić: Milanović i Plenković su birokrati koji nam oduzimaju budućnost
U METU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 10:15
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Zoran Milanović i Andrej Plenković djeluju kao birokrati koji nam oduzimaju budućnost, rekao je Mario Vučetić, pročelnik Odjela za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zadru i bivši saborski zastupnik, jutros u HRT-ovoj emisiji Studio 4 govoreći o aktualnim prepirkama između predsjednika i premijera.

Da bi to moglo biti verbalni dvoboj, trebalo bi imati drugačiju spoznaju razinu, rekao je Vučetić - ovo su početne, pretkomunikacijske svađe koje odgovaraju preddemokratskom poimanju države i društva.

- Iz ovih sukoba je sasvim razvidno da predsjednik Republike nije u stanju u potpunosti biti predsjednik Republike, a da je premijer Plenković manje u stanju biti premijer nego što je to predsjednik Milanović. Oni se zapravo nadmeću na razini sirove snage, ili onoga što se u literaturi naziva banalnost zla. Milanović i Plenković - više od Milanovića, to napominjem, zato što se radi o premijeru koji ima snažniju funkciju, odgovorniji je za stanje u državi - djeluju kao birokrati koji nam oduzimaju budućnost, ustvrdio je Vučetić.

Sukob je nazvao besmislenim, a za Milanovića je rekao da se ponaša poput dječarca kojemu je netko s negativnim emocijama ušao u ulicu. Dodao je da vidimo iz posljednjih izjava da se Milanović približio idealu suradnje, a da tu suradnju trenutno odbija Plenković, "koji smatra da je država nešto što on posjeduje".

- Ovi sukobi su počeli kao sukobi dvoje nezrele djece, a završili su kao sukobi koji su u zagrade stavili ono što se zbiva na području nacionalne sigurnosti, rekao je Vučetić.

Upitao se je li Milanoviću i Plenkoviću palo na pamet da u bolnici posjete policajca koji je stradao u napadu na Markovom trgu.

- On je postao samo jedna platforma na kojoj će političari otimati njegovo stradanje i sebe prikazivati žrtvom, dodao je.

Vučetić je rekao da ne smijemo poistovjetiti HDZ i SDP, kao ni premijera i predsjednika.

- Predsjednik se u trenutnom stanju i poziciji koju sad pratimo prometnuo u oporbenog lidera koji nema nikakvu stranačku infrastrukturu. On je jedan osamljeni oporbeni lider koji smatra da predstavlja građane oponirajući premijeru. Saborski zastupnici previše uživaju u svom položaju saborskih zastupnika, pogotovo oporbeni, rekao je Vučetić.

Tagovi: Marko Vučetić, Zoran Milanovič, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE