GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Dok sam živ neću u Hrvatsku na more

Vučić: Dok sam živ neću u Hrvatsku na more
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2022 / 22:24
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u intervjuu za Prvu televiziju kako daje sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose sa susjedima, ali da se ne smije zaboraviti što je bilo sa srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu.

Vučić je rekao da više desetina hiljada ljudi svake godine ljetuje u Hrvatskoj, a da je njegov osobni stav da on "dok je živ neće tamo na more". Dodao je kako ne zamjera građanima Srbije koji ljetuju u Hrvatskoj.

"Oni građani koji već ljetuju tamo su samim time pokazali svoj stav o tome. Moj stav je da ja tamo ne bih ljetovao i to je u redu. Svako ima svoje mišljenje i to je suština demokratskog društva", rekao je Vučić, a prenosi N1.rs.

Kazao je da nije htio ići na more, već u Jasenovac, kako bi pokazao poštovanje prema žrtvama i da je ponovo tražio da posjeti to mjesto, ali da se s tim ništa nije dogodilo. Ponovio je svoju raniju izjavu da je bio šokiran što u Beogradu nema ulice posvećene jasenovačkim žrtvama, niti spomenik.

Vučić je ocijenio da je u Hrvatskoj počela revizija povijesti.

"Hrvatska se ljuti zbog obilježavanja zločina na Petrovačkoj cesti jer želi pokazati da je Oluja bila čista", kazao je predsjednik Srbije.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Jadransko more, Jasenovac
PROČITAJ I OVO
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE