GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Đukanović je oduvijek želio Crnu Goru bez Srba

Vučić: Đukanović je oduvijek želio Crnu Goru bez Srba
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2021 / 17:05
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - PredsJednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je crnogorski predsednik Milo Đukanović radio sve da Crna Gora bude bez Srba i da su optužbe Đukanovića odraz njegove podsvijesti.

„Ja niti želim, niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, to je nemoguće niti mi je ikad bio cilj. To je podsvijest, to progovara iz njega ono što on želi – uvijek je želio Crnu Goru bez Srba“, rekao je Vučić u Kraljevu, na otvaranju tvornice Leoni.

Vučić je, prenosi N1, rekao da je Đukanović izmišljao Crkvu u Crnoj Gori, kako bi rekao da nema Srba i da je crnogorski predsjednik upravo „autoprojekcijom pokazao da je to tako“.

Povodom optužbi crnogorske vlade da se grubo postupalo sa sinom premijera Zdravka Krivokapića prilikom kontrole automobila u kojem je bio, rekao je da „nema što dodati“ priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, koje je to negiralo.

„Bio bih užasno razočaran da bilo tko pomisli da može bilo što protiv nečije obitelji. Ne da bi to bio samo skandal, već bi najgore govorilo o Srbiji. Prihvatio sam objašnjenje MUP, svi u hijerarhiji deset puta su ponovili šta se dogodilo“, naglasio je Vučić.

Kako je rekao, „to se dogodi svakog dana kad vidite oružje u nekom automobilu, posebno onih tablica odakle dolazi najveći broj pripadnika škaljarskog i kavačkog klana“.

Također, Vučić je rekao da se u hrvatskim medijima vodi kampanja protiv Srbije, ali da se na to neće „odgovarati histerično i nervozno“, niti da će vrijeđati nekog od hrvatskih predstavnika.

Prema njegovim rečima, napad je rezultat toga što Srbija jača i prvi put u bruto društvenom proizvodu dostiže Hrvatsku, koja, kako je dodao, ima „onoliku obalu i turiste“.

Komentirajući pisanje hrvatskih medija da izbora u Srbiji svakako neće biti 10. travnja, on je naveo da nikad neće biti ništa značajno tog datuma u Srbiji, jer je na taj dan osnovana „ustaška Nezavisna Država Hrvatska“ (NDH).

Kako je naveo, u Hrvatskoj se izgleda „ne stide 10. travnja, valjda se ponose“.

On je rekao da ima potvrdu iz Patrijaršije da je šest Vučića stradalo za vrijeme Drugog svjetskog rata u NDH, kao i imena nekih od onih koji su umiješani u taj zločin.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Milo Đukanović, Crna Gora, Cetinje, Kosovo
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE