GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Imamo apsolutnu većinu; u Beogradu odlučuje Nestorović

Vučić: Imamo apsolutnu većinu; u Beogradu odlučuje Nestorović
BEZ PROMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2023 / 22:44
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz štaba Srpske napredne stranke.

„Da vas ne bih gnjavio, reći ću i za Beograd preliminarne rezulatate. Nesumnjivo najviše glasova osvojila je lista „Srbija ne sme da stane“, rekao je Vučić.

"Na nacionalnoj razini, na uzorku od 76 posto, imamo 46,5, a SPN 23,5, SPS 6,5, NADA 4,9... Dakle, imat ćemo svakako više od 127 mandata i apsolutnu većinu u Narodnoj skupštini. Uspjehu su doprinijeli ozbiljnost i odgovornost", rekao je Vučić.

„Postoje iubori o kojima niko nije govorio večeras, a to su izbori za Skupštinu Vojvodine, vi znate da je tamo 120 poslanika. Od toga ubedljiva, apsolutna većina je na strani liste „Srbija ne sme da stane“. Od 120 poslanika, imaće između 67 i 69 poslanika, drugoplasirana je lista „Srbija protiv nasilja“ sa 28 do 29 poslanika. Dakle, značajno više od dvostruko manje i glasova i poslanika. Trećeplasirana je lista Savez vojvođanskih Mađara sa najverovatnije devet mandata, zatim SPS sa sedam mandata, koalicija NADA sa šest mandata i neka Ruska stranka sa jednim mandatom. Mi sa našim tradicionalnim partnerom, a to je Savez vojvođanskih Mađara, to je ,77 od 120, eventualno i sa SPS to je već 84 od 120, to je nekih 75 posto“, rekao je Vučić.

"I u Beogradu je najviše glasova osvojila lista ‘‘Srbija ne smije da stane", rekao je večeras srpski predsjednik Aleksandar Vučić.

Na osnovu 41.3 posto uzorka CeSID/IPSOS-a za beogradske izbore prognozira da je lista "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" osvojila je 38.4 posto glasova, odnosno 48 mandata. Na drugom mjestu je oporbena "Srbija protiv nasilja" s 35.1 posto ili 43 mandata.

Koalicija NADA osvojila je 6 posto ili 7 mandata. Cenzus, prema ovim projekcijama, prolazi i lista "Dr Branimir Nestorović – mi – glas iz naroda" s 5.4 posto glasova, odnosno 6 mandata.

Koalicija oko SPS-a osvojila je 4.8 posto ili 6 mandata.

Tagovi: vzčuć, sns, nestorović, beograd
PROČITAJ I OVO
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
Sin ubio majku na Črnomercu
TRAGEDIJA
Sin ubio majku na Črnomercu
ZAGREB - Na zapadnom dijelu Zagreba jutros se dogodilo ubojstvo.
Ukrajina napala Krim američkim raketama
NAPAD
Ukrajina napala Krim američkim raketama
KIJEV - Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE