GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Jedini sam koji je dva puta trijumfirao u prvom krugu

Vučić: Jedini sam koji je dva puta trijumfirao u prvom krugu
TRIJUMF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2022 / 23:33
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz izbornog štaba Srpske napredne stranke.

„Procenjujemo da je na izbore izašlo oko 3.840.000 ljudi, dakle najveći broj ljudi u poslednje vreme. Sem bespotrebnih tenzija jer je neko želeo da napravi provleme, suštinski je sve prošlo u najboljem redu i miru. Kada neko nosi sigurne spiskove, to nit je zabranjeno niti bilo šta slično, kao i o tome ko ide kod bolesnih ljudi, ali to su sitnice. Želim da čestitam svim političkim takmacima“, rekao je Vučić na početku i dodao:

„Srbija će morati da se opredeli kako i na koji način će u budućnosti. Što se tiče stranke koju vodim, nemam sumnje da će se razgovarati sa svim političkim faktorima jer nas čekaju ne laka vremena. Onima kojima je sve lako u kampanji, za nih svakako neće biti mesta u Vladi. To važi Vladu Republike Srbije i gradsku vlast“.

On je saopštio i rezultate SNS-a o parlamentarnim izborima.

"Imamo preciznije podatke i izbore sa Kosova i Metohije, imamo i najveći deo iz inostranstva. Lista Zajedno možemo sve osvojila je 44 odsto glasova, lista Za ujedinjenu Srbiju 13,6, lista Ivica Dačić 11,4, Miloš Jovanović 5,3, Moramo 4,7 i 3,8 Zavetnici i Dveri", rekao je Vučić i osvrnuo se na rezultate predsedničkih izbora.

"Predsednički rezultati su sledeći: Zdravko Ponoš je dobio 17,7 odsto glasova, Miloš Jovanović 5,9, Milica Đurđević 4,5 i 4,4 Boško Obradović. Ja sam dobio 59,9 odsto", saopštio je Vučić i zaključio:

"Uspeo sam da uradim nešto što niko u Srbiji nikada nije uspeo. Jedini sam koji je dva puta pobedio u prvom krugu".

Kada je reč o rezultatima beogradskih izbora, Vučić je istakao da će oni biti poznati u narednom periodu, ali da je uveren da je Srpska napredna stranka i tu osvojila većinu.

"Mislim da u gradu ima mnogo opcija koje se pružaju, ali to nije nešto što će se znati za dan. I tu će SNS naravno biti najveći i deo gradske vlade, tako mi deluju brojevi, ali da sačekamo do kraja".

Republička izborna komisija saopštila je da će prvi preliminarni rezultati izbora biti saopšteni sutra u 20 časova, a da se do tada rezultati mogu pratiti na veb prezentaciji.

Prema podacima Cesida na osnovu 70,5 odsto obrađenih podataka na prvom mestu je predsednički kandiat Aleksandar Vučić, kandidat koalicije "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" sa 59 odsto glasova, zatim sledi Zdravko Ponoš, kandidat koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" sa 17,6 odsto glasova.

Foto: Nova.rs

Tagovi: Aleksandar Vučić, koalicija Moramo, Marinika Tepić, Socijalistička partija Srbije
PROČITAJ I OVO
Ukrajina napala Krim američkim raketama
NAPAD
Ukrajina napala Krim američkim raketama
KIJEV - Ruski sustavi protuzračne obrane uništili su četiri projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države i koje je Kijev lansirao na Krimski poluotok, reklo je rusko ministarstvo obrane u subotu ujutro.
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
PRITISCI
Biden pod pritiskom zbog prodaje oružja Izraelu
WASHINGTON - Gotovo 90 kongresnika i dužnosnika Demokratske stranke pozvalo je jučer predsjednika Joea Bidena da razmotri prekid prodaje oružja Izraelu ako izraelska vlada ne korigira odnos prema dostavi humanitarne pomoći Gazi.
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
PRIBLIŽAVANJE
Penava: Približili smo stajališta s HDZ-om
ZAGREB - "Pozicije su otvorene, sredinom idućeg tjedna vrlo ću otvoreno moći komunicirati ili da smo jako blizu dogovora ili od te priče neće biti ništa. Današnji dojmovi su pozitivni."
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE