GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Mislili smo da zaostajemo za Hrvatskom 20 -30 godina. Stvari se mnogo brže mijenjaju

Vučić: Mislili smo da zaostajemo za Hrvatskom 20 -30 godina. Stvari se mnogo brže mijenjaju
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2023 / 07:26
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom 80 godina postojanja novinske agencije Tanjug gostovao na Tanjug televiziji. Tijekom gostovanja je iznio svoje mišljenje o djelovanju novinara i novinarstvu u Srbiji.

Podsjetimo, Vučić je često kritiziran zbog svog dijaloga s novinarima s kojima se sukobljava i raspravlja, često izbjegavajući odgovor na konkretno pitanje.

"Ponekad i vi novinari navalite 'moraš se pojaviti, gore mreže'. Može gorjeti što hoće, ja moram prvo vrlo dobro razmisliti, da sagledam iz svakog ugla, pa onda da se izjasnim. Biti novinar je posebno zanimanje. Ja čestitam na tome, ja to ne bih mogao biti. Mogu brzo misliti i reagirati, ali nemam pravo na to.

Uvijek odgovaram na pitanja novinara, a pitanja novinara su postala više konstatacije, nego pitanja. Moja dužnost je da pokažem javno poštovanje, a suprotstavim li im se u svom odgovoru i je li moj odgovor onakav kakav se njima ne sviđa - to je moja stvar. Ne postoji glupo pitanje, samo glup odgovor", rekao je Vučić na Tanjug televiziji, piše Klix.

Predsjednik Srbije tvrdi i da su ga puno puta lažno optužili. "Rekli su i da sam ubojica, da sam ubio Cvijana, Olivera Ivanovića, ne znam koga sve... Više se ne mogu ni sjetiti koga sam sve ubio, a svaki put su lagali", tvrdi Vučić.

Upitan kako vidi Srbiju za 40 godina, Vučić je istaknuo da bez vizije nema napretka zemlje.

"Mi smo mislili da zaostajemo za Hrvatskom 20 ili 30 godina. Stvari se mnogo brže mijenjaju. U kvaliteti života i u primanjima, zaostajemo za Hrvatskom u ovom trenutku, prema našim procjenama, u različitim sferama, između četiri i šest godina. Mi ćemo za četiri godine imati prosječnu plaću u Srbiji od 1.400 eura", govori Vučić te ističe da se u politici moraju imaju principi.

"Jeste li vi uzeli novac ili niste, o tome se treba govoriti, o tome je riječ o politici - jesi li imao snove za državu ili sebe? To je suština politike", rekao je Vučić, piše Klix.

Predsjednik Srbije je potpisao odluku o raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora, a u nedjelju 17. prosinca bit će održano glasanje za novi saziv Skupštine Srbije.

"Ja uvijek kažem, favoriti očekuju pobjedu. Milijarde eura su uložili protiv mene. Milijun stranica je odštampano protiv mene. Milijarde sekundi je uloženo protiv mene.

Logično je da ljudima dosadite poslije deset godina. Volio bih da ljudi cijene rezultate i da sagledaju budućnost. Velika je odgovornost na ljudima, izbori nisu sitnica", rekao je Vučić pa se osvrnuo na to što očekuje od centralne teme kampanje.

"Udri po Vučiću, udri po listi 'Srbija ne sme da stane'", očekuje srpski predsjednik, piše Klix.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Vučić, Grvatska, Srbija
PROČITAJ I OVO
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
INCIDENTI
Teško sletio helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Raisija
TEHERAN - Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija bio je uključen u incident dok je bio u posjeti sjevernoj regiji i njegovo stanje trenutno nije poznato, izvijestila je iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim u nedjelju na platformi X.
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
SUMNJE
Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku
ZAGREB - Šef Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica i saborska zastupnica Centra Marijana Puljak gostovali su u emisiji HTV-a "Studio 4" te su govorili o političkim i društvenim aktualnostima.
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
KONTROLA
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
PARIZ - Francuska je u nedjelju pokrenula opsežnu operaciju provođenja zakona u južnopacifičkom arhipelagu Nove Kaledonije kako bi očistila cestu do zračne luke, nakon što je u neredima protiv izborne reforme poginulo šest osoba.
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad
UHIĆENJE
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad

GRAZ - Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhićena je danas u Grazu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, priopćila je policija.

Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
PORUKE
Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
ZAGREB - "Ja mislim da ću se dobro snaći, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali do sad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", rekao je novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar za RTL na pitanje kako će se snaći u novoj ulozi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE