GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Pomirenje želimo, ali poniženje nikada

Vučić: Pomirenje želimo, ali poniženje nikada
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2020 / 22:13
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
SREMSKA RAČA - Nećemo da slavimo tragediju srpskog naroda, ubijanje srpskih civila, ubijanje srpske dece, ne pristajemo na takvo poniženje, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obeležavanju 25. godina "Oluje", poručivši pomirenje - da, ali poniženje - nikada.

“Nemojte da nas terate da slavimo zajedno sa vama ubijanje Srba i govorite kako su to veliki koraci unapred. Slavite vi šta god hoćete, radujte se, a mi ćemo da tugujemo”, rekao je Vučić na komemoraciji u Sremskoj Rači, na tromeđi Srbije, Hrvatske i BiH, povodom “Dana sećanja” na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji 1995. godine.

Srbi su zatirani samo zato što su Srbi, rekao je on, dodajući da su Srbi krivi za sve.

“Ta matrica je postavljena i teško ćemo je danas i sutra izmeniti. Ne maštamo o tome da ćemo promeniti mišljenje sveta, mi moramo da otkrijemo sve užase koje su Srbi iskusili… Srbija nikada neće imati žig sramote koji su joj na čelo stavljali”, rekao je i dodao da “pomirenje želimo, ali poniženje nikada”.

Samo mala i ponižena Srbija bila je prihvatljiva mnogim zapadnim silama, ali moramo da im pokažemo da u tim planovima nisu uspeli, rekao je on.

“Uspeli smo da podignemo glavu i kažemo da Srbija živi i da neće nestati”, rekao je Vučić, napominjujući da “imamo obavezu da deci istinom otvorimo oči”.

“Ponosan sam jer nisu uspeli da nam zabrane da nosimo srpsko ime i prezime, ponosan sam jer Srbi u pravom smislu reči posle decenija imaju slobodnu i nezavisnu državu koja može i sme da ustane u odbranu srpskih grobova ali i srpskog života i budućnosti”, kazao je Vučić.

Samo ujedinjeni možemo sve, razjedinjeni ne možemo ništa i bili bismo mnogo slabi, baš kao što smo bili 1995, rekao je predsednik Srbije, podsetivši da Srbija i Republika Srpska od 2014. godine zajednički obeležavju srpska stradnja, na šta je, kako kaže, ponosan.

“Većina naših Krajišnika više i ne želi da se vrati, oni su pronašli dom u Srbiji, a najveći deo njih u Srpskoj. Samo žele da mirno mogu da prođu ulicom, da mogu da posete grob… Dok žive Srbije i Srpska, zločin neće biti zaboravljen. Ako smo razjedinjeni, ponoviće nam se i 1995. i 1941. godina. Nekako smo u tišini ove godine obeležili stradanje Srba, ali mi se čini da nikada više emocije i uzdignutih glava nisam mogao da vidim. Živela Srpska, živela Srbija”, rekao je Vučić.

Na mostu u Sremskoj Rači održana je komemorativna svečanost povodom 25 godina “Oluje” kojoj su osim Vučića, prisustvovali premijerka Ana Brnabić, predsednica RS Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i patrijarh SPC Irinej.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Oluja, etničko čišćenje, Milorad Dodik, Ana Brnabić
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE