GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Protiv Srbije se vodi hibridni rat

Vučić: Protiv Srbije se vodi hibridni rat
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.09.2022 / 08:10
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u četvrtak je na Općoj skupštini UN-a istaknuo da se protiv Srbije "u dijelu međunarodne javnosti vodi hibridni rat i prljava kampanja", ilustrirajući to ocjenama da je Srbja prijetnja regionalnoj stabilnosti i da će navodno napasti susjede.

"Srbija je bila i bit će faktor stabilnosti u cijeloj regiji", poručio je Vučić u svom obraćanju na skupštini dodavši da Srbija podržava Daytonski mirovni sporazum za BiH, unatoč neistinama koje su mogu čuti.

Srbija je okarakterizirana kao potencijalni faktor destabilizacije u regiji samo zato da ne bi govorila istinu - da načelo nepovredivosti granica mora podjednako vrijediti za sve, rekao je srbijanski predsjednik.

"Nepravda učinjena bilo gdje prijetnja je pravdi i opomena svima", rekao je Vučić te naglasio da Beograd ne odustaje od načela nepovredivosti granica.

Ocijenio je i da se ovogodišnja debata u New Yorku odvija "u uvjetima narušenog svjetskog mira u razmjerima koji nisu viđeni od Drugog svjetskog rata i osnivanja Ujedinjenih naroda".

Srbija, istaknuo je, poštuje integritet Ukrajine, no politika sankcija uvedenih Ruskoj Federaciji, po njegovoj ocjeni, "nikome ne može donijeti dobre rezultate".

Ustvrdio je i kako ni od jednog sugovornika nije čuo "racionalan odgovor na pitanje u čemu je razlika između suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine te suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije koji je 'grubo narušen' u slučaju Kosova".

To što je po završetku oružanog sukoba potpisan sporazum sa NATO-om, čije odredbe su predviđale donošenje Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a, nije spriječilo mnoge države Zapada da priznanjem jednostrano proglašene neovisnosti Kosova iznova pogaze teritorijalni integritet Srbije, rekao je Vučić.

Poručio je i da će Beograd nastaviti razgovore s Prištinom pod okriljem Europske unije "jer je bolje sto godina pregovarati nego jedan dan ratovati".

Tagovi: Aleksandar Vučić, hibridni rat, Srbija, Rusija
PROČITAJ I OVO
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
Jurčević poziva na rušenje Plenkovića
POZIV
Jurčević poziva na rušenje Plenkovića
ZAGREB - Povjesničar Josip Jurčević, novoizabrani zastupnik Domovinskog pokreta (DP), gostovao je u podcastu Mrežnica, gdje je govorio, među ostalim, o slaganju nove većine koje traje već 14 dana i drugim političkim aktualnostima u zemlji te je nimalo biranim riječima komentirao šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, s kojim DP pregovara o novoj vladi.
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru
KONSTITUIRANJE SABORA
Milanović ne želi sazivati konzultacije o slaganju većine u Saboru

ZAGREB - Dok pregovarački proces o formiranju Vlade nije ograničen vremenom, jer nije propisan rok u kojem predsjednik Republike mora nakon izbora odlučiti o mandataru, drukčija je situacija kada je riječ o Saboru.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE