GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Raspisaću izbore 4. marta

Vučić: Raspisaću izbore 4. marta
IZBORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2020 / 12:01
Autor: SEEbiz / b92
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas raspisivanje izbora 4. marta.

Vučić je najavio da će se u Vašingtonu, gde će učestvovati na Američko-jevrejskom komitetu za javne poslove koji će okupiti oko 18.000 najviđenijih učesnika, medju njima i dve trećine članova američkog kongresa, imati i brojne bilateralne susrete i mimo skupa na kojem će govoriti.

Najvažnija tema, kako je rekao, biće Kosovo.

"Videću se sa svima, posebno onima koji odlučuju o nama u SAD. Imaću i posebne bilateralne susrete, to je sasvim izvesno. U ponedeljak se sastajem sa šefom američke diplomatije Majkom Pompeom, zatim sa a savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robertom O'Brajanom, kao I sa američkim izaslanikom Metjuom Palmerom, Grenelom,i austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurzom... ", rekao je Vučić za RTS.

Najavio je i da će ići u Pentagon.

Vučić je, u dnevniku RTS-a, kazao da je pozvan od strane Američko-jevrejskog komiteta za upravne poslove (AIPAC), da predstavlja Srbiju.

„To nisam dobio zato što se zovem ili previzavm nekako. To sam dobio jer smo usvojili važne deklaracije o antisemitizmu I hlokaustu. Mnogo toga smo napravili. Poziv je rezultat svega onoga što smo uradili I poziv je velika čast za nas”, rekao je on.

Vučić je ukazao da su mnogi poznati kongresmeni, koji su albanski lobisti, uložili veliki trud I napore da na skupu učestvuje I Hašim Tači, a to što nisu uspeli pokazuje kolika je čast poziv za učešće za našu zemlju.

On je najavio da će parlamentarne izbore raspisati 4. marta, po povratku iz Vašingtona.

“Duga će biti kampanja, više od 50 dana. Svi imaju vremena da se spreme. Kada su duge kampanje, potrebno je ne juriti, jer ne možete da dostignete vrhunac kampanje, ako ne napravite najbolju taktiku, ali svi će imati dovoljno vremena da predstave svoje programe”, rekao je Vučić na RTS.

Vučić je istakao da se nada da će lista koju će sam voditi ostvariti dobar rezultat.

"Pozivam ljude na jedinstvo, na zajedničku borbu za dalji napredak Srbije i očuvanje mira. Da na sve izazove sa kojima se suočavammo, odgovorimo jedinstveno”, rekao je Vučić.

Tagovi: Aleksandar Vučić, izbori u Srbiji, Kosovo
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE