GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Spremaju nam klopku. Ovo je akcija Prištine i dijela Zagreba, Sarajeva…

Vučić: Spremaju nam klopku. Ovo je akcija Prištine i dijela Zagreba, Sarajeva…
PARANOJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2022 / 08:03
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u torak navečer da "Priština i dijelovi Podgorice, Zagreba i Sarajeva pokušavaju uvući Srbiju u sukobe".

Vučić je, nakon sjednice Savjeta za nacionalnu sigurnost i razgovora s predstavnicima Srba s Kosova rekao da neki u regiji “igraju igru protiv Srbije”.

“Žele nas obilježiti kao nekog tko je protiv zapadne civilizacije, spremaju nam klopku, kako bi nam bile uvedene sankcije i da fizički budemo onemogućeni pomoći narodu. Tu vrstu klopke moramo izbjeći. Pokušavaju nas uvući u sukobe, i dijelovi Podgorice, dio Zagreba, Sarajeva, cijela Priština”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je istaknuo da odbijanje Albanaca da na teritoriju Kosova budu održani predstojeći općti izbori u Srbiji predstavlja ne samo njihovo ušutkivanje, već i pitanje sigurnosti i političkog opstanka Srba na Kosovu.

Vučić kaže da su na današnjim sastancima s predstavnicima Srba s Kosova i veleposlanicima zemalja NATO-a razmotreni aspekti i posljedice ove odluke Prištine.

Predsjednik Srbije navodi da su predstavnici Srba s Kosova gotovo jednoglasno tražili da istupe iz svih prištinskih institucija, ali i da 435 policajaca na sjeveru napusti regionalnu policiju.

“Postavio sam im jedno pitanje – OK, učinimo to danas, što je dan poslije? Nije problem, prebacit ćemo na sebe financijski teret, ali dan poslije bojim se da bismo mogli ući u začarani krug ratnih sukoba bez kraja i zato sam zamolio za dodatno strpljenje i da nastavimo razgovore oko 8, 9. travnja”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije objasnio je da je Beograd pristao na niz zahtjeva Prištine kada je riječ o održavanju izbora, između ostalog da se Prištinu pita za suradnju i omogući OSCE-u nadzor izbora, ali da neće priznati neovisnost Kosova.

On je dodao da je o odluci Prištine obavijestio ambasadore zemalja NATO-a od kojih, kako kaže, očekuje oštru osudu.

“Ambasador Rusije je potpuno razumio stavove Srbije, poslanik Kine je saslušao i prenio Pekingu sve što sam mu imao priopćiti”, rekao je Vučić.

On je najavio da će za izbore 3. travnja biti pripremljena posebna biračka mjesta u susjednim općinama u centralnoj Srbiji, na kojima će moći glasati građani s Kosova i da će u narednim danima biti još sastanaka s predstavnicima Srba, ali i s članovima Vlade kako bi se našlo rješenje.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, sankcije Rusiji, Kosovo
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE