GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić: Srbija ujutru zatvara sve granične prelaze

Vučić: Srbija ujutru zatvara sve granične prelaze
ZATVARANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 18:57
Autor: SEEbiz / Beta / Nova.rs
BEOGRAD - Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić izjavio je da će se od sutra zatvoriti svi granični prelazi za putnike drumskog, železničkog i rečnog saobraćaja.

“Od sutra u 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi za ulazak putnika koji se voze drumskim, železničkim i rečnim saobraćajem. Sem transportnih kamiona, niko više neće moći da uđe na našu teritroiju”, rekao je Vučić.

On je dodao da će do utorka u Srbiji biti na raspolaganju 200 novih respiratora.

“Od presudnog značaja je disciplina naših ljudi. Imaćemo aparate i medicinsku opremu. Pre sat vremena u Beograd je stiglo 7 respiratora švedske proizvodnje, a čekamo još 9 iz Lajpciga. U subotu očekujemo još 100 repiratora koji bi došli kao donacija. Kupili smo ukupno 200 kliničkih respiratora i očekujemo da od utorka budu na raspolaganju našim lekarima”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u danima i nedeljama pred nama očekuje ubrazno povećanje broja zaraženih korona virusom u Srbiji a da se sutra u ovo vreme očekuje možda i najvćei broj zaraženih do sada.

On je najavio da će večeras u Srbiji stići sedam švedskih respiratora a da čekamo još devet iz Lajpciga koje smo kako je rekao, već platili.

"U subotu čekamo još 100 respiratora kao donaciju naše kineske braće, kupili smo još 200 kliničkih respiratora za koje očekujem da do utorka budu na usluzi našem zdravstvenom sistemu. Imaćemo 352 respiratora samo za koronu, nastavićemo da se bavimo time, guraćemo da imamo slobodnih respiratora za koronu više od 1.000", kazao je Vučić u obraćanju javnosti.

Navodeći da je virus potvrdjen kod 103 osobe u Srbiji, Vučić je rekao da je prelazak brojke od 100 zaraženih trenutak kada se geometrisjklom progresijom povećava broj zaraženih.

"Od 103 potvrdjena slučaja, 55 osoba je u bolnici, od kojih šest u teškom stanju na respiratorima", kazao je Vučić.

Dodao je da je cilj u ovom trenutku da rast broja zaraženih traje što duže a da bude niži, za šta je kako je ocenio, važna disciplina ljudi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će "cela Srbija" naredne nedelje imati zaštitne maske.

"Svi koji danas nemaju maske imaće ih sledeće nedelje. U ponedeljak uveče i utorak ujutro imaćemo 10 miliona maski koje ćemo prvo deliti institucijama pa narodu", kazao je Vučić.

On je pozvao gradjane da ne stvaraju zalihe osnovih životnih namirnica, ocenjujući da Srbija zemlja koja u Evropi koja trenutno ima najpunije rafove u prodavnicama.

Najavio je da će 12. i 13. aprila krenuti isplati pomoći od 4.000 dinara penzionerima u Srbiji a da će Beograd u narednim danima obezbediti posebne pakete za 173.000 penzionera sa penzijama ispod 30.000 dinara.

Dodao je da će i vojnom zdravstvu od 1. aprila biti uvećane plate za 10 odsto kao i kompletnom zdravstvenom sistemu.




Tagovi: Aleksandar Vučić, koronavirus, Srbija zatvara granice, respiratori, koronavirus u Srbiji
PROČITAJ I OVO
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE