GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić u emisiji u kojoj je prikazan snimak ubistva i uznemirujuća fotografija

Vučić u emisiji u kojoj je prikazan snimak ubistva i uznemirujuća fotografija
MORBIDNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2021 / 23:41
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - U okviru emisije na TV Pink, u kojoj je gost predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prikazan je snimak ubistva Vlastimira Miloševića iz 2017. godine. Takođe, kasnije je tokom emisije pokazana fotografija na kojoj je, kako je predsednik naveo, "tranžirano ljudsko meso", jedne od ubijenih osoba u kući u Ritopeku, koju je koristila kriminalna grupa okupljena oko Veljka Belivuka.

Na snimku ubistva karatiste Vlastimira Miloševića, koji je zabeležila kamera sa jednog hotela u Ulici 27. marta, vidi se čin brutalne likvidacije, ali ne i lice ubice koji je pucao.

Na video-materijalu vidi se osoba koja je 30. januara 2017, u 6.51 pucala na Miloševića, a zatim otrčala u sporednu ulicu.

„Mi govorimo o sukobu dva klana, pri čemu ovaj mladić nema veze sa tim, on je ni kriv ni dužan ubijen. Govorimo o nečemu što je uvezeno iz Crne Gore. Reč je o sukobu dva klana: škaljarskom i kavačkom. S jedne strane su bili Dedović i Vukotić, a sa druge Zvicer, a kasnije i komplenta Belivukova ekipa. Ovaj događaj je važan, jer on predstavlja za nas prvi problem veliki“, rekao je predsednik Vučić.

Kasnije je u emisiji prikazana i fotografija na kojoj se, prema navodima predsednika, nalazilo „tranžirano ljudsko meso“.

„Ovo što ljudi mogu da vide je tranžirano ljudsko meso. ‘Blurovana’ je glava, da ne bi moglo da se vidi o kome se radi. Ovo smo uradili samo da bi mogli da vidite sa kakvim monstrumima smo imali posla. I ovo nije bio kraj. Oni bi to stavili u mašinu za mlevenje mesa…“, objasnio je Vučić.

Vučić je rekao da je u hapšenju osumnjičenih za ubistvo Miloševića učestvovao policajac Dejan Jović, koji je, zbog toga što je nekome na ulici i u policiji zasmetao, prošao kroz pakao.

Prvi put sam o sistemskim problemima javno govorio 2018. i nekako u to vreme kreće moje protivzakonito prisluškivanje, kazao je Vučić i pročitao zaključke koje je potpisao, kako je rekao, današnji šef specijalne službe za istražne metode Toma Radovanović.

„Na osnovu svog dugogodišnejg iskustva i radnog mesta, mišljenja sam da su određena lica u okviru UKP formirala neformalne centre moći, paralelnu bezbednosnu strukturu sačinjenu od poverljivih i precizno odabranih ljudi, čiji osnovni zadatak nije bio borba protiv kriminala, već stvaranje obaveštajne mreže za prikupljanje podataka o predsedniku Srbije i članovima njegove porodice, sa ciljem koje bi nadlženi organi trebalo da utvrde“, navodi se u zaključcima koje je pročitao Vučić.

Ubijeni Milošević, inače sportista, ubijen je jer je sprečio Miljkovića ili Belivuka da zaposednu splavove, naglasio je predsednik.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Veljka Belivuka i još dvojicu okrivljenih od optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, koji je ubijen na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta 2017. godine.

Podsećamo, pre šest dana, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, takođe na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, objavio delimično cenzurisane fotografije obezglavljenih tela, u sklopu političke tok šou emisije.

„Optužnica protiv Belivuka biće remek delo“
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će optužnica protiv grupe Veljka Belivuka, koja se tereti za najteža krivična, dela biti „remek delo“.

„Nikada više u Srbiji niko neće biti nesiguran. Hvala evropskim sestrinskim službama koje su nam mnogo pomogle da do toga dodjemo“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će istraga biti proširena na državne službenike koji su povezani sa kriminalnim klanom i koji su ga štitili, Vučić je odgovorio da u to „nema sumnje“.

„Istraga je u toku, to niko ne može da zaustavi, ići će se do kraja, niko neće biti zaštićen“, kazao je Vučić.

Vučić je naveo da od 2018. godine počinje rast broja ubistava u Srbiji, i da je to rezultat problema koji su „uvezeni u Srbiju iz Crne Gore, kao sukob dva klana škaljarskog i kavačkog“.

On je rekao da je zatim u 2019. godini bilo svega šest mafijaških ubistava, a da je „druga prelomna tačka pokušaj ubistva i ranjavanje šefa kavačkog klana, državljanina Crne Gore Radoja Zvicera u Kijevu“.

„Onda imamo krvavi sled događaja potpunu ludnicu u kojoj vam nestaju ljudi. Počinju svi da pričaju o tome jer se ti bolesnici hvale snimcima šalju ih svima“, rekao je Vučić i dodao da je u 2020. godini bilo pet mafijaških ubistava i da su to sve bili oni koji su nestali, što su slučajevi koji su nakon hapšenja Belivukove grupe u februaru ove godine „svi rešeni“.

Vučić je naveo da su nakon toga delovi kriminalne grupe i delovi iz policije počeli da prate njega, njegovog brata i starijeg sina da bi se „opametili“.

„Moja poruka njima je da neću da se opametim. U ovoj godini imamo nula mafijaških ubistava. Imamo ukupno 38 ubistava, ali nijedan pokušaj mafijaškog ubistva nemamo u zemlji. Vidite da može“, rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da je „čudna igra“ (Vladimira) Vuletića i (Dijane) Hrkalović oko poligrafskog ispitivanja i dodao da su oboje rekli „da, hoćemo na poligraf“, misleći da će neko reći da onda nema potrebe i da ništa ne kriju. Vučić je rekao da je država, međutim, rekla „dođite“.

Prikopčani su na poligraf, a onda su oboje odustali pozivajući se na svoja zakonska prava, neko je uzeo previše pilula, neko je bolestan, ispričao je Vučić.

Ja nemam problem sa tim, već sam davao iskaz na poligrafu, spreman sam da javno dođem i odgovorim na sva pitanja, iako nije krivično delo da sam nekoga video 2014. ili 2015. godine, Belivuka nikada nisam ni čuo, ni video, poručio je Vučić.

Država je najsnažnija, država je najjača, to je moja poruka narodu, rekao je Aleksandar Vučić i poručio da kriiminalci nikada neće biti jači od države i da mogu da ga ubiju, ali ništa neće moći da promene.

Vučić je naglasio da je njegova poruka da je država najsnažnija i da nikada kriminalci neće biti jači od nje, a pomislili su da jesu.

Bili su jači od države 2003, 2006. i ne znam koje još godine, ali danas kriminalci nisu jači od države i nikada više neće biti, kazao je Vučić.

„Biće manji od makovog zrna, garantujem vam životom, mogu mene da ubiju i ništa neće moći da promene, Srbija se nikada više neće vratiti u prošlost, zgazićemo narko bandu, odsećićemo glavu mafiji, država će da pobedi i naše ulice će biti bezbedne za našu decu“, poručio je Vučić.

Onima koji, kako je rekao, pokušavaju ovo politički da to zloupotrebe, pa optužuju njega, Vulina ili Gašića, poručio je da neće uspeti.

Tagovi: Aleksandar Mičlošević, Dijana Hrkalović, Vladimir Vuletić, Velja Nevolja, Vlastimir Milošević, Veljko Belivuk
PROČITAJ I OVO
Plenković: Zdravstvo i socijala su najosjetljiviji sektori i trebaju covid potvrde
PREMIJER
Plenković: Zdravstvo i socijala su najosjetljiviji sektori i trebaju covid potvrde
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je u utorak kako s najavljenim obaveznim covid potvrdama kreću u zdravstvu i socijali jer su to najosjetljiviji sektori, obavezno cijepljenje neće uvesti, a poručio je i kako se ne boji nikakvog otpora covid potvrdama.
EU više ne jamči buduće članstvo za šest balkanskih zemalja
ČLANSTVO
EU više ne jamči buduće članstvo za šest balkanskih zemalja
BRUXELLES - Strahujući od reakcija svojih članica, Europska unija više ne može jamčiti buduće članstvo za šest zemalja Zapadnog Balkana, otkrivaju četiri diplomata te interni dokument.
Milanović s vodstvom bokeljskih Hrvata o položaju i očuvanju tradicije u Crnoj Gori
HRVATSKA-CRNA GORA
Milanović s vodstvom bokeljskih Hrvata o položaju i očuvanju tradicije u Crnoj Gori
ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović razgovarao je u utorak u Zagrebu s vodstvom Zajednice bokeljskih Hrvata, prije svega o položaju Hrvata i očuvanju tradicije u Crnoj Gori, kao i o aktualnom stanju u toj zemlji, priopćeno je iz Ureda predsjednika.
Odgađaju se covid potvrde
COVID POTVRDE
Odgađaju se covid potvrde
ZAGREB - Obavezne digitalne covid-potvrde ili negativni test za sve zaposlene u zdravstvu i socijali ipak neće stupiti na snagu 1. listopada, kako je to bilo najavljeno, piše u utorak Jutarnji list.
Ivan Ivanović: Pobedio bih sigurno Vučića na izborima
IZBORI
Ivan Ivanović: Pobedio bih sigurno Vučića na izborima

BEOGRAD - "Narod ne treba da se plaši ko je kandidat, nego da bude odlučan u tome da se izbori za društvo u kome nas niko nikada neće poniziti ovoliko koliko su to uradili naprednjaci", rekao je za Nova.rs voditelj i humorista Ivan Ivanović. Na pitanje da li misli da bi mogao da pobedi Aleksandra Vučića na izborima ako bi se kandidovao kaže: "SNS ne bi imao nikoga protiv mene".

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE