GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vukušić: Teza o psihofarmacima štetna, teško da mogu biti razlog ovakvog čina

Vukušić: Teza o psihofarmacima štetna, teško da mogu biti razlog ovakvog čina
RIJEČ STRUČNJAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2021 / 19:07
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Psihijatar Herman Vukušić u Dnevniku N1 govorio je o tragičnom događaju na zagrebačkim Mlinovima.

Pregledavši profil na društvenoj mreži, djeca su se doimala sretno, rekao je psihijatar, dodavši da je siguran u jedno – institucije u ovom slučaju nisu krive.

“Ne možemo uprijeti prstom u institucije – bio je strani državljanin, a s bivšom suprugom postigao je sporazum koji je verificiran na sudu i sustav socijalne skrbi nakon toga s njime nije imao ništa. Mogu reći da je ovakvih slučajeva je bilo i bit će ih sve više. Ne mogu se predvidjeti. Što je bio otponac to možemo samo nagađati. Detalji će se saznati tijekom iscrpnog psihijatrijskog vještaćenja. Doći će se do uzroka stvari. Mnogo je čimbenika moglo dovesti do ovog čina. Sa sigurnošću mogu reći da je prije og tragičnog čina bio u stanju egzistencijalnog beznađa, ne depresije”, rekao je Vukušić za N1 televiziju.

Naglasio je da bi se u pozadini svega mogao nalaziti narcistički karakter poremećaja ličnosti, što dovodi do fenomena koji se naziva proširenim samoubojstvom. “To je karakterna crta osobnosti, nešto što je godinama, desetljećima tu, ponekad i psihijatri to teško prepoznaju”, pojasnio je, upozorivši da će se to utvrditi nakon vještačenja.

Ne slaže se s doktorom Vagićem, koji je kazao da se rade svi nalazi zbog sumnje da je bio pod utjecajem psihofarmaka: “Psihofarmaci teško mogu biti razlog za ovakav čin. Gotovo je nemoguće da budu povod i razlog ovakvog čina. Teza o psihofarmacima je dosta štetna jer će dosta pacijenata sada zazirati od uzimanja lijekova koji im predstavljaju prvu i zadnju liniju obrane.”

Svima koji osjećaju beznađe psihijatar Vukušić poručuje da se ne boje i pozovu pomoć. “Nazovite i spriječite, bolje je da policija izađe i deset puta, ali da se ovakav slučaj spriječi”, rekao je, dodavši da mu je drago što će policija dobiti stručnu pomoć.

Ovo se nije moglo izbjeći, kaže Vukušić.

Tagovi: Herman Vukušić, ubojstvo na Mlinovima
PROČITAJ I OVO
Utaja poreza: 180 policajaca na terenu, pala zločinačka grupa
UHIĆENJA
Utaja poreza: 180 policajaca na terenu, pala zločinačka grupa
ZAGREB - Policija je u srijedu ujutro pokrenula akciju protiv četrdesetak osoba koje Uskok sumnjiči za organiziranu utaju gotovo pedeset milijuna kuna poreza, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.
Grad mjesecima ne plaća režije za škole
REŽIJE
Grad mjesecima ne plaća režije za škole
ZAGREB - Zagrebačke škole u ozbiljnim su financijskim problemima zbog višemjesečnog kašnjenja isplate sredstava koje im je dužan osnivač Grad Zagreb, piše u srijedu Jutarnji list.
Neslužbeno: Danas više od 4.400 novih slučajeva zaraze
SVE GORE
Neslužbeno: Danas više od 4.400 novih slučajeva zaraze
ZAGREB - U Hrvatskoj je u utorak zabilježeno 3.360 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva ukupno 17.944.
Australci uskoro ponovno mogu putovati u inozemstvo
PUTOVANJA
Australci uskoro ponovno mogu putovati u inozemstvo
ZAGREB - Australija je potvrdila da će sljedeći tjedan ukinuti zabranu koja je onemogućavala njezinim građanima putovanja u inozemstvo bez posebnog dopuštenja, piše u srijedu BBC.
SAD razmatra ukidanje viza za Izrael, Rumunjsku, Bugarsku i Cipar
VIZE
SAD razmatra ukidanje viza za Izrael, Rumunjsku, Bugarsku i Cipar

WASHINGTON - Američki ministar domovinske sigurnosti Alejandro Mayorkas kazao je u utorak da SAD razmatra dodavanje četiri zemlje u program izuzeća od viza, što omogućuje boravak u SAD-u do 90 dana bez vize.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE