GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vukušić: Teza o psihofarmacima štetna, teško da mogu biti razlog ovakvog čina

Vukušić: Teza o psihofarmacima štetna, teško da mogu biti razlog ovakvog čina
RIJEČ STRUČNJAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.09.2021 / 19:07
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Psihijatar Herman Vukušić u Dnevniku N1 govorio je o tragičnom događaju na zagrebačkim Mlinovima.

Pregledavši profil na društvenoj mreži, djeca su se doimala sretno, rekao je psihijatar, dodavši da je siguran u jedno – institucije u ovom slučaju nisu krive.

“Ne možemo uprijeti prstom u institucije – bio je strani državljanin, a s bivšom suprugom postigao je sporazum koji je verificiran na sudu i sustav socijalne skrbi nakon toga s njime nije imao ništa. Mogu reći da je ovakvih slučajeva je bilo i bit će ih sve više. Ne mogu se predvidjeti. Što je bio otponac to možemo samo nagađati. Detalji će se saznati tijekom iscrpnog psihijatrijskog vještaćenja. Doći će se do uzroka stvari. Mnogo je čimbenika moglo dovesti do ovog čina. Sa sigurnošću mogu reći da je prije og tragičnog čina bio u stanju egzistencijalnog beznađa, ne depresije”, rekao je Vukušić za N1 televiziju.

Naglasio je da bi se u pozadini svega mogao nalaziti narcistički karakter poremećaja ličnosti, što dovodi do fenomena koji se naziva proširenim samoubojstvom. “To je karakterna crta osobnosti, nešto što je godinama, desetljećima tu, ponekad i psihijatri to teško prepoznaju”, pojasnio je, upozorivši da će se to utvrditi nakon vještačenja.

Ne slaže se s doktorom Vagićem, koji je kazao da se rade svi nalazi zbog sumnje da je bio pod utjecajem psihofarmaka: “Psihofarmaci teško mogu biti razlog za ovakav čin. Gotovo je nemoguće da budu povod i razlog ovakvog čina. Teza o psihofarmacima je dosta štetna jer će dosta pacijenata sada zazirati od uzimanja lijekova koji im predstavljaju prvu i zadnju liniju obrane.”

Svima koji osjećaju beznađe psihijatar Vukušić poručuje da se ne boje i pozovu pomoć. “Nazovite i spriječite, bolje je da policija izađe i deset puta, ali da se ovakav slučaj spriječi”, rekao je, dodavši da mu je drago što će policija dobiti stručnu pomoć.

Ovo se nije moglo izbjeći, kaže Vukušić.

Tagovi: Herman Vukušić, ubojstvo na Mlinovima
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE