GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vulin pod američkim pritiskom zbog kontakata sa škaljarskim klanom

Vulin pod američkim pritiskom zbog kontakata sa škaljarskim klanom
SANKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2023 / 08:10
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Dok se državni vrh iz sve snage upinje da sankcije koje su SAD uvele Aleksandru Vulinu, aktuelnom šefu BIA, predstavi kao reakciju na njegova politička i ideološka opredeljenja i veze sa režimom u Rusiji, u javnosti se poslednjih dana sve više govori o detaljima iz njegove kriminalizovane biografije - kako onim „zatrpanim“, tako i o nekim novim, gotovo ekskluzivnim.

Postoje operativna saznanja da je Vulin imao kontakte sa organizovanim kriminalnim grupama, kako u Srbiji, tako i u regionu, a da je sa jednom od dve najozloglašenije, kao i svim njenim ispostavama, naročito blizak, kaže sagovornik „Nove“.

Nakon predsednika republike Aleksandra Vučića, o „politički motivisanim sankcijama protiv Vulina“ govorio je juče i šef diplomatije Ivica Dačić, koji je kazao da iz Amerike nisu stigli nikakvi dokazi o tvrdnjama koje su iznete na račun šefa BIA. Logorejičnom banalizacijom čitavog slučaja, obojica su još jednom atakovala na elementarnu inteligenciju sopstvenih građana koji su ih uposlili i koji ih plaćaju, računajući verovatno na nacionalnu amneziju i kolektivni zaborav svih Vulinovih nepočinstava, od kojih je većina bila dokumentovana dokazima.

Tako do danas, ni Vučić ni Dačić, uz postojeće dokaze, nisu obavestili javnost odakle Vulinu „tetka iz Kanade“ i novac za stan na Zvezdari, šta radi na koncertima sa vođama navijačkih grupa, kakve su njegove veze sa kriminalnim klanovima u zemlji i regionu…

„Pod okriljem Vučićeve vlasti Vulin sigurno neće biti procesuiran, pa se pozivanje SAD da dostave dokaze o tvrdnjama zbog kojih su mu uveli sankcije, mogu okarakterisati samo kao besprizorne. Američka adminsitracija odlično zna šta je vlast zatrpavala o Vulinu sve ove godine, i sigurno neće dostaviti nešto što bi Vučićevo pravosuđe moglo da kontaminira nekim fiktivnim postupkom. Jer, ne treba zaboraviti da se za ista dela ne može se suditi dvaput“, kazao je za „Novu“ dobro obavešten izvor.

On dodaje da se lista Vulinovih sumnjivih radnji i nezakonitih postupanja drastično povećala poslednjih godina, te da je slučaj „tetke iz Kanade“ sada samo jedna sitnica, u poređenju sa svim ostalim, što bi moralo da postane predmet opsežne istrage.

„Postoje operativna saznanja da je Vulin imao kontakte sa organizovanim kriminalnim grupama, kako u Srbiji, tako i u regionu, a da je sa jednom od dve najozloglašenije naročito blizak – crnogorskim škaljarskim klanom, ali i svim njegovim ispostavama. Kontakti sa ovom grupom, čije su vođe poslednjih godina ubijane širom sveta, intenzivirani su nakon izbora 2020, kada je postao ministar policije, ali i nastavljeni kad je sa Bratislavom Gašićem razmenio resore i prešao u BIA“, kaže naš sagovornik i napominje.

Tagovi: Aleksandar Vulin, Slobodan Tešić, sankcije, škaljarski klan, Bratislav Gašić
PROČITAJ I OVO
Milanović: Hrvatska je ostala danas bez još jedne neovisne institucije
PREDSJEDNIK
Milanović: Hrvatska je ostala danas bez još jedne neovisne institucije
ZAGREB - Nakon što je Ivan Turudić danas preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika oglasio se Ured predsjednika Republike. U priopćenju je navedeno da je Hrvatska danas ostala bez još jedne neovisne institucije.
Turudić najavio prve poteze
NAJAVE
Turudić najavio prve poteze
ZAGREB - Novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, izabran saborskom većinom još u veljači, danas je preuzeo dužnost od svoje prethodnice Zlate Hrvoj-Šipek. Održao je i konferenciju za novinare na kojoj je govorio o prvim potezima.
Hodžić o Pupovcu i DP-u: Ne smije biti podobnih i nepodobnih
PORUKE
Hodžić o Pupovcu i DP-u: Ne smije biti podobnih i nepodobnih
ZAGREB - Armin Hodžić, zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i partner vladajuće većine, gostovao je u Novom danu N1 televizije gdje je komentirao preuzimanje dužnosti glavnog državnog odvjetnika od strane Ivana Turudića.
Migracija kao sredstvo ruskog hibridnog ratovanja
PRITISCI
Migracija kao sredstvo ruskog hibridnog ratovanja
BERLIN - Neregularna migracija preko Bjelorusije i Rusije gotovo se nije odvijala u zimskom razdoblju. Ali sada brojke ponovo naglo rastu. Za sigurnosne stručnjake riječ je o “hibridnom ratovanju”.
Izrael odgovorio na Hamasov napad
ODGOVOR
Izrael odgovorio na Hamasov napad
RAFAH - Hamasovo ministarstvo zdravstva objavilo je da su deseci ljudi ubijeni ili ozlijeđeni u eksploziji u izbjegličkom kampu na području Rafaha.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE