GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wagner regrutira nove vojnike na Pornhubu

Wagner regrutira nove vojnike na Pornhubu
PLAĆENICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2023 / 08:16
Autor: SEEbiz

MOSKVA - Ruska plaćenička skupina Wagner koristila je nekonvencionalnu platformu za regrutiranje novih boraca za borbu protiv ukrajinskih snaga, objavivši oglas na popularnoj pornografskoj web stranici Pornhub.

Privatne vojne snage Putinova saveznika Jevgenija Prigožina suočile su se s problemima regrutiranja plaćenika, pogotovo jer njihovi borci i dalje ginu na prvim crtama bojišnice, pa su postavili sugestivan oglas u regijama Kemerovo i Volgograd u Rusiji, piše Ukrajinska pravda.

Rizična reklama prikazuje ženu koja vrti lizalicu u ustima dok poziva gledatelje da se prijave za mjesto u Wagnerovoj grupi. Nejasno je koliko je puta oglas pregledan na Pornhubu i koliko je dugo bio na stranici.

"Mi smo najbolja privatna vojska na svijetu. Regrutiramo borce iz svih regija Rusije... Nemoj masturbirati, idi raditi u Wagnerovu PMC", stoji u 15-sekundnom oglasu prije nego što se pojavi telefonski broj koji je navodno povezan s Wagnerovom skupinom na ekranu..

Skupina plaćenika, koja je preuzela vodeću ulogu u ukrajinsko-ruskom ratu i zaradila međunarodnu osudu za svoje napore, postala je poznata po svojim izvornim taktikama vrbovanja, kao što je novačenje sirijskih izbjeglica ili ruskih zarobljenika.

Wagnerova skupina nudila je pomilovanja osuđenicima ako prežive šest mjeseci služenja u Ukrajini, dok je transkript koji je američko Ministarstvo obrane objavilo u srpnju optužio Wagnerovu skupinu za regrutiranje plaćenika iz Libije i Sirije.

"Od početka ožujka 2023. Wagner je uspostavio pristupne timove u sportskim centrima na najmanje 40 lokacija diljem Rusije", priopćilo je rusko ministarstvo obrane u ponedjeljak. "

Wagner navodno traži ljude sa i bez vojnog iskustva u dobi između 22 i 50 godina za uloge pješačkih, topničkih i drugih borbenih stručnjaka, prema klasificiranom oglasu objavljenom na kanalu Telegram povezanom s Wagnerom. U priopćenju je također navedeno da su u sklopu posebne akcije zapošljavanja potrebni psiholozi, medicinari i vozači.

Oni su regrutirali najmanje 20.000 zatvorenika da sudjeluju u ruskoj invaziji na Ukrajinu, ali u prosincu je Reuters izvijestio da bi broj mogao biti čak 40.000. Procjena Bijele kuće iz veljače procijenila je da je broj Wagnerovih boraca ubijenih ili ranjenih od početka invazije u veljači 2022. na više od 30.000.

Tagovi: Wagner group, Pornhub, Jevgenij Prigožin
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE