GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Washington Post: Trump je u siječnju i veljači bio upozoravan na koronavirus

Washington Post: Trump je u siječnju i veljači bio upozoravan na koronavirus
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2020 / 08:01
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump mnogo je puta bio upozoren na opasnost od novog koronavirusa u izvješćima obavještajnih službi u siječnju i veljači, piše dnevnik Washington Post u ponedjeljak.

Više od dvanaestak bilo je uključeno u tajne dokumente za svakodnevna brifiranja predsjednika i dostavljano Donaldu Trumpu u vrijeme kada je on umanjivao važnost bolesti covid-19 koja je poslije prerasla u pandemiju.

Kao svoje izvore Washington Post (WP) citira, ali ih ne imenuje, sadašnje i bivše članove Trumpove administracije.

Tjednima se u svakodnevnom brifingu navodilo da se virus širi i upozoravalo da Kina prikriva informacije o smrtnosti covida-19 i visokoj zaraznosti te bolesti.

U izvješćima su isticane krajne opasne posljedice krize koronavirusa na političkom i ekonomskom planu, piše Washington Post.

Neimenovane osobe iz kruga predsjednika Donalda Trumpa povjerile su WP-u da Donald Trump nije čitao takav tip dokumenata te je čak bio iritiran kad je morao poslušati usmene prezentacije izvješća.


Donald Trump ograničio je putovanja između Sjedinjenih Država i Kine krajem siječnja, no u veljači je prestao umanjivati težinu prijetnje epidemije.

Čekao je do 13. ožujka da proglasi izvanredno stanje kada su se financijska tržišta rušila, a broj zaraženih ju New Yorku buknuo.

Prema podacima američke sveučilišne bolnice Johns Hopkins u ponedjeljak Sjedinjene Države imale su 988.197 potvrđenih zaraženih, od kojih 56.144 umrlih.

Tagovi: Washington Post, Donald Trump, Covid-19, koronavirus, koronavirus u SAD-u
PROČITAJ I OVO
Xi sletio u Beograd,  RTS prekinuo prijenos Eurovizije
SRBIJA-KINA
Xi sletio u Beograd, RTS prekinuo prijenos Eurovizije
BEOGRAD - Kineski šef države Xi Jinping započeo je u utorak navečer u dvodnevni posjet Srbiji, drugi u posljednjih osam godina, a na beogradskom aerodromu dočekao ga je kompletan srbijanski državni vrh predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem.
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
OPTIMIZAM
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
ZAGREB - Po završetku sastanka Mario Radić je rekao da se pregovori nastavljaju sutra.
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE