GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

WHO: SAD bi mogao biti novo žarište koronavirusa u svijetu

WHO: SAD bi mogao biti novo žarište koronavirusa u svijetu
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2020 / 16:33
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) rekla je u utorak da se u SAD-u "koronavirus vrlo ubrzano širi" te da bi mogao postati novi epicentar zaraze.

U protekla 24 sata, 85 posto novih slučajeva je iz Europe i SAD-a, rekla je glasnogovornica WHO-a novinarima.

Na pitanje bi li SAD mogao postati novi epicentar, Harris je rekla: "Sada vidimo veliko ubrzanje u slučajevima u SAD-u. Dakle, ima taj potencijal".

"Oni (Sjedinjene Države) imaju veliku epidemiju, i to epidemiju čiji se intenzitet pojačava", dodala je Harris.

Najgore je u New Yorku koji je u ponedjeljak imao 12.000 zaraženih, što je trećina ukupnog broja u SAD-u. New York je potvrdio gotovo 100 umrlih od ukupno 560 Amerikanaca koji su podlegli bolesti Covid-19.

Vlasti New Yorka, američkog epicentra koronavirusa, pozvale su predsjednika Donalda Trumpa da proglasi obvezu izolacije za cijelu naciju, ali on je u ponedjeljak najavio "vrlo skoro" otvaranje poslovnih tržišta.

"Takve mjere izolacije koje su donijeli New York i država Kalifornija, moraju biti proglašene" na čitavu prostoru SAD-a, rekao je njujorški gradonačelnik Bill De Blasio. "Moraju se prihvatiti te ekstremne mjere", rekao je.

Gotovo trećina Amerikanaca živi sada u izolaciji. Države Washington, Michigan i Novi Meksiko zadnje su u nizu koje su naredile stanovništvu da ostane u svojim domovima, a guverner Kalifornije čak je pooštrio ograničenja.

I De Blasio kao gradonačelnik i Andrew Cuomo kao guverner države New York ponovno su pozvali saveznu vladu da naredi tvrtkama proizvodnju respiratora i zaštitnih maski, kojih kronično nedostaje u SAD-u, kao uostalom i u brojnim državama širom svijeta.

Sveukupno, globalna pandemija jako se ubrzala i očekuje se veliko povećanje broja zaraženih i umrlih, od sadašnjih 334.981 zaraženih i 14.510 smrtnih slučajeva širom svijeta, upozorava WHO.

Tagovi: Svjetska zdarvstvena organizacija, Donald Trump, New York, koronavirus, Margaret Harris
PROČITAJ I OVO
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
PORUKE
Selak Raspudić: Bilo je sigurno da će HDZ i DP u koaliciju. Treba slijediti trag novca
ZAGREB - Marija Selak Raspudić bila je gošća HTV-ove emisije Nedjeljom u 2.
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE