GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagorci ogorčeni nakon tuče: Uvedite protugradnu obranu!

Zagorci ogorčeni nakon tuče: Uvedite protugradnu obranu!
VELIKE ŠTETE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2022 / 10:06
Autor: SEEbiz
KLANJEC - Nevrijeme praćeno snažnom tučom, koje je jučer navečer pogodilo Hrvatsko zagorje, odnosno područje gradova Oroslavja i Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska Sela, uzrokovalo je golemu štetu na usjevima i vinogradima.

U Zagorje je jutros stigla ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Zvonko Sever, vinogradar iz Klanjca, opisao je što se sinoć dogodilo u nevremenu i kakvu je štetu njegov vinograd doživio.

“Ovo je više nego žalosno za nas vinare, šteta je sto posto i preko sto posto kako bi rekli u Koreji”, rekao je Zvonko Sever za N1 televiziju i dodao:

“Sve je istučeno i za iduću godinu imamo 20 do 30 posto štete. Tek iduće godine, ako sve bude u redu, možemo se nadati normalnijem rodu. U 32 godine nije bilo ovakve tuče, zadnje dvije godine imali smo mrazove koji su uzimali do 50 posto. Ovo je tvornica na otvorenom s velikim problemima. Došla je ministrica, doći će i ovdje, nadamo se nekoj pomoći. U slučaju moje vinarije tri obitelji žive od ovih vinograda. Sad slijede radovi u vinogradu u kojem neće biti roda, treba sanirati rane nanesene tučom. Vinogradima su nestala pluća, treba se pobrinuti da iz toga izraste nešto novo i da trs preživi. Unatoč mjerama 20 do 30 posto trsa neće preživjeti.”

Sever opisuje da je tuča došla iznenada i da je trajala 15 do 20 minuta. “Još uvijek se vidi gomila leda, a malo dalje od mene štete su još veće”, dodaje.

Komentirajući obranu od tuče rekao je: “Pristalica sam svih mogućih vrsta obrana, i tu smo nekad imali dvije lansirne rampe i nikad nismo doživjeli ovakvu tuču. Pobornik sam da se uvede protugradna obrana. Osiguranja ni približno ne mogu nadoknaditi ovu štetu. Zaštitna mreža je izuzetno skupa.”

Tagovi: tuča u Zagorju, pritugradna obrana, Marija Vučković, Zvonko Sever, Klanjec
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE