GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačke bolnice postaju gradilišta, mnogi se odjeli sele

Zagrebačke bolnice postaju gradilišta, mnogi se odjeli sele
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2022 / 10:26
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dvije i pol godine od potresa, nakon manjih “krpanja” raspuklih zidova, počinje velika obnova zagrebačkih bolnica pa će one sljedećih nekoliko godina biti gradilišta, piše u ponedjeljak Večernji list.

Od danas počinje reorganizacija rada u nekima pa su tako pacijentice ginekologije KB-a Merkur, naručene do kraja rujna, preusmjerene u KBC Sestre milosrdnice, gdje će raditi i njihovi liječnici iz matične ustanove, a ondje će od listopada sve ambulante raditi u dvije smjene. I rodilište se iz Merkura seli u Vinogradsku, a dijelom i u KB Sveti duh. Onkološke pacijentice s Merkura od 1. listopada također će se liječiti u Vinogradskoj.

Za koji tjedan započinje i obnova ginekologije u Petrovoj, ali se tamo rodilište neće zatvarati već će se tijekom narednih godinu i pol dana, koliko bi radovi trebali trajati, premještati unutar zgrade.

Na plućnoj klinici KBC-a Zagreb na Jordanovcu, koju je potres učinio totalno neupotrebljivom, počelo je sondiranje pa bi u skorije vrijeme i tamo radovi trebali krenuti.

U KBC-u Sestre milosrdnice za nekoliko tjedana počinje obnova šest zgrada. Konstrukcijska obnova financira se iz Fonda solidarnosti EU s rokom za povlačenje do lipnja 2023., a dio cjelovite obnove s energetskom učinkovitošću iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Obnova šest objekata ugovorena je u ukupnoj vrijednosti od 438,7 milijuna kn. Radovi na prvih pet zgrada trebali biti završeni do kraja 2023., a na šestoj do svibnja 2024. godine, kazao nam je ravnatelj prof. Davor Vagić. Gradilišta će postati upravna zgrada, Interna 2, Interna 3, Zavod za endokrinologiju, zgrada 4 u kojoj su očna i dermatološka klinika te zgrada 9, tj. Klinika za kirurgiju.

Radovi su prije mjesec dana počeli u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” a naveliko se već radi i u Klinici za dječje bolesti Zagreb, piše novinarka Večernjeg lista Romana Kovačević Barišić.

Tagovi: obnova zagrebačkih bolnica, obnova Zagreba, KBC Zagreb, KB Merkur
PROČITAJ I OVO
Čačić o aferi AP: Hrvatska se svela na HDZ-ovu člansku iskaznicu
SLIKOVITO
Čačić o aferi AP: Hrvatska se svela na HDZ-ovu člansku iskaznicu
ZAGREB - “Mi u ovoj maloj zemlji imamo 212.000 članova HDZ-a, imaju svoje supruge, žene i muževe, imaju neku svoju djecu… Ukupno 400.000 radnih mjesta direktno je ovisno o politici u ovoj zemlji."
DORH naredio dodatne izvide zbog napada na Platku
IZVIDI
DORH naredio dodatne izvide zbog napada na Platku
RIJEKA - Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci ponovno se oglasilo o brutalnom napadu na Platku.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pozabavit će se Markom Milićem
NAJAVE
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pozabavit će se Markom Milićem
ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je da će radi eventualnog pokretanja postupka ispitati sve medijske navode koji se odnose na glasnogovornika Vlade Marka Milića, jednog od aktera afere "SMS", dok je saborski zastupnik Domagoj Hajduković najavio kaznenu prijavu.
Plenković: Stvara se kaos nametanjem netema
PORUKE
Plenković: Stvara se kaos nametanjem netema
ZAGREB - Nakon sjednice vlade premijer Plenković dao je izjavu.
Kaos u Skupštini Srbije, umalo izbila tučnjava
INCIDENTI
Kaos u Skupštini Srbije, umalo izbila tučnjava
BEOGRAD - U jednom je trenutku gotovo izbila prava tučnjava između zastupnika vlasti i opozicije. Najprije je došlo do verbalnog obračuna, a onda i do naguravanja. Sve se odvijalo ispred Vučićevog stola.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE