GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebački stožer: Zdravstveni sustav funkcionira otežano

Zagrebački stožer: Zdravstveni sustav funkcionira otežano
UPOZORENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2020 / 12:58
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na konferenciji za medije zamjenica ravnatelja NZJZ "Dr. Andrija Štampar" dr. Sanja Šikić poručila je kako je u proteklom 24-satnom periodu testirano 1030 osoba te da je još 460 osoba smješteno u samoizolaciju.

Od 161 novooboljelog, jedna je osoba djelatnik privatnog doma za starije osobe, a zaraženi su i jedan osnovnoškolac te tri profesora iz tri zagrebačke osnovne škole, jedan pomoćnik u nastavi te tri srednjoškolca. Sanja Šilić zaključila je kako je situacija, s obzirom na porast broja novooboljelih, ozbiljna te je apelirala na građane da se pridržavaju mjera i preporuka. "To je jedini način da smanjimo širenje zaraze", ustvrdila je.

Pročelnik gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekoslav Jeleč rekao je da epidemiološka situacija nije sjajna te kako je zdravstveni sustav opterećen.

"Zdravstveni sustav funkcionira otežano. Treba se uistinu ozbiljno pridržavati preporuka, što se više povećava broj, veća je mogućnost širenja", rekao je i dodao: "Mjere će se s vremenom koji dolazi morati postrožiti".

Iako je sustav preopterećen, Jeleč je zaključio kako sustav intenzivne mjere nije ugrožen.

"Nacionalna rezerva jest oko 100 respiratora, sustav je siguran, imamo veliki kapacitet", zaključio je.

Na konferenciji za medije rečeno je i kako se pripremaju mjere koje će se predložiti Nacionalnom stožeru civilne zaštite.

"Ova će situacija zahtijevati određene mjere. Mi ćemo dati određene prijedloge, prateći situaciju. Prijedlozi idu od individualne razine i o njima se već govori. To su maske u zatvorenim prostorima i iskustvo nam kaže da su velika okupljanja rezultirala infekcijama pa ćemo ići u tom smjeru", rekao je Jeleč.

Sanja Šikić potvrdila je i kako u Zagrebu nije zabilježen slučaj reinfekcije, odnosno pojave zaraze koja je virus već preboljela, no dodala je i kako to ne znači da do te pojave neće doći.

Tagovi: Zagrebački stožer: Zdravstveni sustav, Sanja Šikić, Vjekoslav Jeleč, koronavirus u Zagrebu
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE