GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zelenskij izvijestio o napredovanjima na jugu i pomaku na istoku

Zelenskij izvijestio o napredovanjima na jugu i pomaku na istoku
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2023 / 07:46
Autor: SEEbiz
KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je u nedjelju da je ukrajinska vojska koja provodi protuofenzivu protiv ruskih okupacijskih snaga napredovala na južnoj bojišnici prošli tjedan, te da je također bilo pomaka u blizini Bahmuta na istoku.

Čini se da njegove posljednje izjave o tromjesečnoj protuofenzivi potvrđuju procjene drugih dužnosnika o napredovanju, iako skromnom, na istoku i jugu.

"Tijekom proteklih sedam dana napredovali smo u (južnom) sektoru Tavrije", rekao je Zelenskij u svom noćnom video obraćanju. "Ima pomaka u sektoru Bahmuta. Da, ima pomaka."

Zelenskij je rekao da ukrajinske snage drže položaje na drugim bojišnicama na istoku - kod Avdivke i Marinke blizu žarišta ruskih glavnih napada, kao i Limana i Kupjanska, koji su također meta ruskih pokušaja napredovanja dalje na sjever.

Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga izvijestio je o napretku kod Bahmuta - mjesta gdje su se gotovo godinu dana odvijale najteže borbe dok ga ruska vojska nije zauzela u svibnju.

Zelenskij i drugi dužnosnici kažu da protuofenziva zahtijeva vrijeme, a odbacili su kritike zapadnih medija da ide presporo zbog taktičkih grešaka, poput slanja vojske na krive lokacije.

U intervjuu koji je u nedjelju dao časopisu Economist, Zelenskij je rekao da je stabilan napredak ključan za održavanje morala.

"Sad imamo pomak. To je važno", prenio je Economist.

Tagovi: rat u Ukrajini, Ukrajina, volodimir Zelenskij
PROČITAJ I OVO
Xi sletio u Beograd,  RTS prekinuo prijenos Eurovizije
SRBIJA-KINA
Xi sletio u Beograd, RTS prekinuo prijenos Eurovizije
BEOGRAD - Kineski šef države Xi Jinping započeo je u utorak navečer u dvodnevni posjet Srbiji, drugi u posljednjih osam godina, a na beogradskom aerodromu dočekao ga je kompletan srbijanski državni vrh predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem.
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
OPTIMIZAM
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
ZAGREB - Po završetku sastanka Mario Radić je rekao da se pregovori nastavljaju sutra.
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE