GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žinić o državnoj kući u kojoj besplatno živi: Plaćamo režije, dosta smo uložili

Žinić o državnoj kući u kojoj besplatno živi: Plaćamo režije, dosta smo uložili
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2021 / 12:18
Autor: SEEbiz
SISAK - Nakon što je otkriveno da HDZ-ov župan sisačko-moslavački Ivo Žinić živi u državnoj kući u Glini za koju 25 godina nisu plaćali ništa ili tek minimalnu najamninu od 100 kuna, oglasio se i prozvani župan.

Žinić je, naime, u imovinskoj kartici naveo da je kuću od 100 kvadrata u Glini dobio darovnim ugovorom, no Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje je naveo da kuća nije darovana već je još uvijek u vlasništvu Republike Hrvatske.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Radi informiranja javnosti oko natpisa u medijima, a vezano za vlasništvo i pravo korištenja kuće u kojoj živim zajedno sa svojom obitelji želim iznijeti nekoliko činjenica koje su krivo ili neistisnuto prezentirane.

Kao i tisuće obitelji s područja Gline, Banovine te okupiranih dijelova Hrvatske i moja obitelj 90-ih godina prolazila je kroz progonstvo, rat i neizvjesnost dok sam ja kao dragovoljac bio na ratištu. Nakon oslobođenja Gline, vratili smo se u grad i dobili smo na privremeno korištenje napuštenu kuću u koju smo se uselili odmah nakon VRO Oluja u kolovozu 1995. godine. Prošli smo isti proces i ostvarili ista prava kao i tisuće prognanika. Odmah smo se aktivirali u stvaranje novog života na ovim područjima.

Kuća je kasnije otkupljena od strane APN-a te smo u skladu s time, prema važećim propisima plaćali propisani najam za kuću. U međuvremenu se mijenjaju Zakonske regulative i nadležnosti za rješavanje stambenog zbrinjavanja. Vlada Republike Hrvatske 2005. donosi Uredbu o darovanju kuće ili stana hrvatskim braniteljima i članovima obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Tada, kao hrvatski branitelj, podnosim zahtjev za darovanje navedene kuće koji do danas nije riješen.

Nalazimo se u situaciji kao i mnoge druge obitelji sa ovog područja koje nisu uspjele riješiti darovanje kuće zbog čestih izmjena zakona i propisa, ali i izmjena životnih prilika. U kući živimo, plaćamo sve režije i ostale troškove u skladu sa svim propisima. Napominjem da smo na obnovu i održavanje ove kuće u proteklih 25 godina utrošili znatna materijalna sredstva.

Također ističem kako ni u jednom trenutku nisam bio u sukobu interesa i nikad nisam koristio svoje pozicije kako bi riješio svoje stambeno pitanje. Dokaz tome je i činjenica da rješenje zahtjeva za darovanje spomenute kuće čekamo već 15 godina. Točno je da su Uredi državne uprave od 01.01.2020. pripojeni županijama i sada imaju u nadležnosti izdavanje rješenja o stambenom zbrinjavanju, pa i rješavanje predmetnog slučaja. Vjerujem da će službe svoj posao odraditi potpuno korektno sukladno svim važećim propisima i zakonskoj regulativi”, piše Žinić u priopćenju.

Tagovi: Ivo Žinić, Agencija za pravni promet nekretninama, Sisačko-moslavačka županija
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE