GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zlatko Dalić stigao u Petrinju s konvojem humanitarne pomoći iz Livna

Zlatko Dalić stigao u Petrinju s konvojem humanitarne pomoći iz Livna
HUMANO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2021 / 19:26
Autor: SEEbiz / H
PETRINJA - Konvoj s četiri tegljača, nekoliko kombija i jednim kontejnerom stigao je u četvrtak iz Livna u Petrinju, a osim izbornika hrvatske reprezentacije Livnjaka Zlatka Dalić, u taj potresom pogođeni grad došli su i gradonačelnik Livna Darko Čondrić i konzul RH tom gradu Tomislav Vrdoljak.

U konvoju humanitarne pomoći "Livno za Petrinju", koji je pokrenuo taj grad, su građevinski materijal, hrana i ostale potrepštine.

Na petrinjskome Pigiku izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Dalić zahvalio je tijekom iskrcavanja pomoći svima koji su se udružili i dali svoj doprinos kako bi pomogli koliko mogu te što su toliko toga uspjeli skupiti.

"Posebno je lijepo vidjeti ovo hrvatsko zajedništvo. Bilo je teško vidjeti sve ove ruševine, koliko smo to uspjeli i nadamo se da ćemo uspjeti pomoći kako i koliko god možemo jer vidimo stvarno da je ovdje situacija loša. Mi ćemo pomoći koliko god budemo mogli i uvijek uz sve stradale", rekao je Dalić.

Voditelj Stožera civilne zaštite za obnovu potresom pogođenih područja Tomo Medved objasnio je gostima kako je na Pigiku uspostavljena još jedna baza za sve službe i za primanje i distribuciju pristigle pomoći.

Istaknuo je kako zbog hladnoće, osim kontejnera i montažnih kućica, najviše nedostaje grijalica, a moguće je i doniranje hrane koja ima dulji rok.

Na skladištima trenutno imamo dovoljno hrane, ali trenutno moramo bit svjesni da dok se ne obnove kuće, a to će trajati, mi moramo biti uvijek pripremni odgovoriti na sve potrebe, rekao je Medved. Prema procjeni statičara, dodao je, potrebno je tisuću kontejnera, u srijedu ih je postavljeno više od 60, a dosad više od 650.

S obzirom na to da je sa svakim novim potresom stanje sa stambenim objektima gore potreba za njima stalno raste, rekao je.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić poručio je kako će nastojati pomoći koliko god mogu jer im je jasno da će oporavak nakon ovakvog razaranja dugo trajati. Istaknuo je kako se spremaju još jedanput dovesti pomoć koja bude potrebna te da će se odazvati svakom pozivu na humanitarno djelovanje.

Humanitarni konvoj iz Livna dočekao je i državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić.

Foto: Jurica Galoić, Pixsell

Tagovi: Zlatko Dalić, Petrinja, Darko Čondrić, Zdenko Lucić, potres u Petrinji, Tomo Medved
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE