GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zoran Mamić ponovo otišao u BiH

Zoran Mamić ponovo otišao u BiH
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2021 / 20:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zoran Mamić opet je napustio Hrvatsku i otišao u Bosnu i Hercegovinu, gdje se nalazi i njegov brat Zdravko doznaje RTL.

Još se nije vratio, a nije ni odgovorio na pitanje hoće li svoju kaznu odslužiti ondje ili će se vratiti u Hrvatsku.

Zoran Mamić pravomoćno je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Nedavno je dobio poziv da se javi sucu izvršenja radi odsluženja kazne. Kod suca izvršenja trebao bi se pojaviti 26. travnja.

Uz Mamića, Pernara i odbjeglog prvookrivljenika Zdravka Mamića u tom je slučaju osuđen i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović kojemu pravomoćna presuda još nije uručena. Presuda tako nije postala izvršna pa sud u Zagrebu, gdje ima prijavljeno boravište, još nije zakazao ročište na kojem će odlučivati o njegovoj kazni.

Zatvorenici na početku kazne idu u centar za dijagnostiku u zagrebačkom Remetincu, nakon čega se upućuju u neku od kaznionica. No početak izdržavanja kazne može se odgoditi zbog, primjerice, zdravstvenih ili obiteljskih razloga.

Podsjetimo, Vrhovni sud potvrdio je prije nekoliko tjedana nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića. Zdravko Mamić je tako i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Nakon presude Zoran Mamić je dao ostavku na mjesto trenera Dinama, a kasnije je za RTL kazao da će odslužiti kaznu na koju je osuđen.

"Presuda je bila nepravomoćna, ali otkako je postala pravomoćna, naglašavam da se i dalje ne osjećam krivim. Poštujem tu odluku i učinit ću sve što moram. Sad slijedi pravna borba i čekamo daljnje odluke. Kako odluče, tako će biti", rekao je Mamić.

Kazao je i da će vidjeti postoji li mogućnost odgode jer ima dijete od godinu dana. "U načelu sam spreman to što prije riješiti. Imat ću 50 godina, odradit ću tu kaznu i nakon toga želim normalno živjeti", poručio je.

Tagovi: Zoran Mamić, Dinamo, Damir Vrbanović, Damir Krznar, Zdravko Mamić
PROČITAJ I OVO
Domovinski pokret postavio novi uvjet
UVJET
Domovinski pokret postavio novi uvjet
ZAGREB - Član Predsjedništva Domovinskog pokreta Mario Radić, koji slovi kao glavni šef stranke, želi biti ministar u novoj Vladi.
Pupovac: Ne mislim da je Plenković imao izbora
BIVŠI PARTNER
Pupovac: Ne mislim da je Plenković imao izbora
ZAGREB - “Pozicioniramo se na poziciji koja je iznimno delikatna. Od ove godine, u narednom razdoblju, bit će još delikatnija”, kazao je Pupovac.
Xi sletio u Beograd,  RTS prekinuo prijenos Eurovizije
SRBIJA-KINA
Xi sletio u Beograd, RTS prekinuo prijenos Eurovizije
BEOGRAD - Kineski šef države Xi Jinping započeo je u utorak navečer u dvodnevni posjet Srbiji, drugi u posljednjih osam godina, a na beogradskom aerodromu dočekao ga je kompletan srbijanski državni vrh predvođen predsjednikom Aleksandrom Vučićem.
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
OPTIMIZAM
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
ZAGREB - Po završetku sastanka Mario Radić je rekao da se pregovori nastavljaju sutra.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE