GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zvonimir Frka-Petešić novi predstojnik Ureda predsjednika Vlade

Zvonimir Frka-Petešić novi predstojnik Ureda predsjednika Vlade
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2017 / 16:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zvonimir Frka-Petešić imenovan je u četvrtak na zatvorenom dijelu Vladine sjednice predstojnikom Ureda predsjednika Vlade RH, s 1. rujna, a privremeni glavni ravnatelj policije Dražen Vitez razriješen je dužnosti te je glavnim ravnateljem policije u MUP-u, temeljem javnog natječaju, na vrijeme od pet godina imenovan Nikola Milina.

Vlada je također razriješila pomoćnika ministra uprave Matu Ribičića, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Glavnim tajnikom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, Vlada je imenovala Damira Kaufmana.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva - i to Marija Pejčinović Burić, te Sanja Putica. Dijelom novih članova Upravnog odbora Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, kao predstavnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja, imenovani su Katja Šare i Stipe Mamić.

Vlada je razriješila dosadašnjega člana Upravnoga vijeća Agencije za vodne putove Sašu Radojevića i imenovala Igora Čižmeka novim članom Upravnoga vijeća Agencije, kao predstavnika tijela državne uprave nadležnog za zaštitu okoliša.

Vlada je opozvala dosadašnjeg predstavnika u Povjerenstvu Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) za održivi razvoj, poticanje gospodarstva, energetiku i klimatske promjene Sašu Radojevića, te zamjenicu predstavnika Jasenku Nećak. Novim je predstavnikom u tome Povjerenstvu imenovala Igora Čižmeka, a zamjenikom predstavnika Domagoja Validžića, kao predstavnike Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Vlada je, zbog isteka mandata, utvrdila prijedlog odluke o razrješenju dosadašnjeg potpredsjednika Upravnoga vijeća Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ivana Grujića te dijela članova Upravnoga vijeća i to: dr. Filipa Hameršaka, prof. dr. Damira Agičića, dr. Nikicu Barića i dr. Davora Marijana i uputila ga u Hrvatski sabor na donošenje. Vlada je Hrvatskome saboru predlaže imenovanje Filipa Hameršaka novim potpredsjednikom te Nele Kušanić, Marija Reljanovića, dr. Nikice Barića i dr. Davora Marijana dijelom novih članova Upravnoga vijeća Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskoga centra Domovinskoga rata, navodi se u priopćenju.

Vlada je također na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Krešimira Kostelca povjerenikom Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskoga vijeća Grada Orahovice, zbog toga što se Gradsko vijeće Grada Orahovice nije konstituiralo.

Razriješen je dosadašnji zamjenik člana Nacionalnoga vijeća za kibernetičku sigurnost Ante Orlović, a novim zamjenikom člana toga vijeća imenovan je dr. Damir Trut.

Vlada RH je Glavnoj skupštini društva Autocesta Rijeka - Zagreb d.d. predložila izbor članova Nadzornog odbora društva Autocesta Rijeka - Zagreb. d.d. - i to Josipa Ostrogovića i dr. Marka Šoštarića, najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Utvrđeno očitovanje Vlade RH u predmetu pred Sudom EU

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice Vlada RH je utvrdila očitovanje Republike Hrvatske na zahtjev za prethodnu odluku u predmetu pred Sudom Europske unije, no budući da je ova točka klasificirana oznakom tajnosti „povjerljivo", iz Vlade je nisu u mogućnosti objaviti.

Vlada je informirana o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj i stanju ispunjenosti prethodnih uvjetovanosti.

Također, Vlada je upoznata s pregledom zakonskih prijedloga iz Godišnjega plana normativnih aktivnosti za 2017. godinu, s posebnim osvrtom na reformske prioritete, navodi se u priopćenju.

Tagovi: Zvonimir Frka-Petešić, Damir Kaufman, Dražen Vitez, Nikola Milina, Marija Pejčinović Burić, Sanja Putica
PROČITAJ I OVO
Michel za što širu uporabu brzih, antigenskih testova
STAVOVI
Michel za što širu uporabu brzih, antigenskih testova
BRUXELLES - Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel pozvao je u utorak na što masovniju primjenu antigenskih testova koji omogućuju lakšu identifikaciju nositelja koronavirusa.
Kon: Narednih sedam dana će biti loši
PROGNOZE
Kon: Narednih sedam dana će biti loši
BEOGRAD - Maska, ili kako je zovem barijera virusu, štiti sve nas. Ako ih skidamo samo kada pijemo i jedemo, a nosimo ih svuda, to je prava mera - rekao je epidemiolog dr Predrag Kon za RTS i apelovao na građane da ne ulaze u javni prevoz ili bilo koji zatvoreni prostor bez maske.
Bandić: Parkiranje oko zdravstvenih ustanova besplatno do smirivanja situacije
PORUKE
Bandić: Parkiranje oko zdravstvenih ustanova besplatno do smirivanja situacije
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je na službenom profilu na Facebooku objavio da se do normalizacije epidemiološke situacije ukida plaćanje parkinga oko zdravstvenih ustanova u Gradu Zagrebu.
Damir Vanđelić vodit će Fond za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije
KARIJERE
Damir Vanđelić vodit će Fond za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije
ZAGREB - Prvi v.d. ravnatelja Fonda za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije od potresa 22. ožujka ove godine trebao bi biti Damir Vanđelić, predsjednik Nadzornog odbora Ine i član Nadzornog odbora Croatia osiguranja.
Vlada ovlastila dr. Markotić za potpisivanje ugovora za nabavu remdesivira
OVLASTI
Vlada ovlastila dr. Markotić za potpisivanje ugovora za nabavu remdesivira
ZAGREB - Vlada je zaključkom ovlastila ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemku Markotić za potpisivanje ugovora o provedbi Okvirnog ugovora za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje COVID-19 pacijenata kojima je potreban dodatni kisik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE