GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aladrović: S javnim službama postignut dogovor, regres na račune građana

Aladrović: S javnim službama postignut dogovor, regres na račune građana
DOGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2020 / 12:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u srijedu kako su sa sindikatima javih službi postigli dogovor o dodatku temeljnom kolektivnom ugovoru te o isplati regresa na račune građana, a ne putem cro-kartice.

"S javnim službenicima smo postigli dogovor, nadpolovičnom većinom prihvatili su onaj raniji prijedlog. Zauzeli smo stajalište da ćemo ipak regres od 1500 kuna isplatiti kako smo i do sada - na račune građana", rekao je ministar Aladrović nakon sastanka sa sindikatima javnih i državnih službi.

Istaknuo je da su bili dojma da članovi sindikata nisu bili dovoljno zadovoljni idejom cro-kartice te da će pregovore s državnim službenicima i namještenicima nastaviti u petak, a vjeruje da će oni završiti pozitivno.

Na pitanje je li uspjeh ako je šest od 11 sindikata odbilo ponudu Vlade, Aladrović kaže kako je to kompromis.

"Meni je drago da smo postigli sporazum. Samo to odbijanje, to su stvari koje se rješavaju unutar i između sindikata, ja kao dio Vlade ne bih ulazio u međusobne odnose", smatra Aladrović.

Naglasio je da isplata regresa direktno na račune građana ima jednak financijski obuhvat kao i isplata preko cro-kartica.

"Da li išao na cro-karticu ili bio isplaćen na račune korisnika, nama je svejedno. Htjeli smo napraviti posredan efekt u ekonomiji, mi vjerujemo da će i na ovaj način sve što isplatimo za regres završiti u domaćoj ekonomiji", objasnio je Aladrović.

Dodao je kako je trošak isplate regresa oko 300 milijuna kuna.

Sindikati u zdravstvu kao problem su naglasili neisplatu zaostalih prekovremenih sati, a ministar kaže kako su to definirali prije tri do četiri tjedna.

"Taj problem je djelomično riješen, postoji problem prošlosti, ali to je u domeni sudskih postupaka, to ne bih dalje komentirao", kazao je Aladrović.

Tagovi: Josip Aladrović, regres, sindikati javnih službi, Vilim Ribić
PROČITAJ I OVO
Pad kineskih fiskalnih prihoda u prvom kvartalu
TRENDOVI
Pad kineskih fiskalnih prihoda u prvom kvartalu
PEKING - Fiskalni prihodi Kine u prvom su tromjesečju pali za 2,3 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, objavilo je u ponedjeljak tamošnje ministarstvo financija.
Hrvatska udjelom duga u BDP-u znatno ispod europskog prosjeka i na kraju 2023.
DUG
Hrvatska udjelom duga u BDP-u znatno ispod europskog prosjeka i na kraju 2023.
ZAGREB - Hrvatski javni dug iskazan udjelom u BDP-u bio je i na kraju prosinca 2023. godine znatno niži od prosjeka eurozone i EU, pokazali su u ponedjeljak podaci europskog statističkog ureda
Realan rast prosječne neto plaće u veljači 8,4%
ZARADE
Realan rast prosječne neto plaće u veljači 8,4%
ANALIZA - Prema podacima koje je DZS objavio u petak, u veljači je nastavljen realan rast prosječnih mjesečnih isplaćenih bruto i neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama na godišnjoj razini.
Hrvati među nacijama koje najranije idu u mirovinu
MIROVINE
Hrvati među nacijama koje najranije idu u mirovinu
ZAGREB - Prosječni Hrvat u mirovinu ide s nepunih 60 godina, zbog čega su naši novopečeni umirovljenici neki od najmlađih u Europi.
MMF: Kina prestiže G7 kao pokretač globalnog gospodarskog rasta
PREDVIĐANJA
MMF: Kina prestiže G7 kao pokretač globalnog gospodarskog rasta
WASHINGTON - Prema prognozi Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predviđa se da će Kina biti svjetski gospodarski prvak u sljedećih pet godina, s rastom većim od svih zemalja Grupe sedam (G7) zajedno, izvijestila je China Media Group (CMG), pozivajući se na Bloomberg.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE