GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić: Plaća za svibanj? Nisam siguran

Bandić: Plaća za svibanj? Nisam siguran
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 10:11
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik i višestruki optuženik USKOK-a Milan Bandić jučer je izjavio kako će Grad Zagreb obnoviti svoju imovinu, a da će vlasnici privatnih zgrada morati to učiniti sami, optuživši ih za neulaganje i neodržavanje svojih nekretnina.

Najavio je i formiranje sektora u gradskom Uredu za izgradnju u kojeg će se slijevati sve informacije na jednom mjestu te kvantificiranje broja oštećenja, kvalifikacija stupnja oštećenja te način sanacije oštećenih objekata.

Na novinarski upit misli li da je kompetentan i sposoban odraditi posao obnove Zagreba ili to treba država preuzeti na sebe, Bandić je podsjetio kako je zadnjih 20 godina apelirao na privatne vlasnike zgrada i ponudio im 80 posto sredstava za obnovu pročelja i krovišta. No, od četiri tisuće za to se prijavilo njih 383.

Bandić drži kako bez izmjene zakonskog okvira Grad Zagreb ne može obnavljati privatnu imovinu. Stoga će vlasnici privatne imovine štetu morati nadomjestiti po postojećem zakonu ili iz osiguranja ako su osigurali nekretninu te do pet posto pomoći od grada ili države ako je objekt oštećen više od 60 posto.

Na opetovana nvinarska pitanja o snošenju vlastite odgovornost za oštećene zgrade u gradskom vlasništvu (škole, domovi za starije i sl.), ustvrdio je kako je u škole ulagao više nego svi gradonačelnici prije njega zadnjih 40 godina.

"Ja sam ulagao više u škole nego svi moji prethodnici zajedno'", rekao je.

Naveo je i da su škole u Donjem i Gornjem gradu, koje su građene prije više od stotinu godina, oštećene.

"Održavane su, ali nisu održavane dovoljno. Mala je šteta u školama u odnosu na privatno vlasništvo", kazao je. Dodao je i kako vrtići, kao i domovi za starije, nisu jače oštećeni.

''Imamo malo manevarskog ili nikakvog prostora'', rekao je Bandić i naglasio da nas sve tek čeka posljedica koronavirusa - gospodarski virus.

''Mi ćemo plaću imati za travanj, a za svibanj nisam siguran'', rekao je i objasnio da misli na proračun Grada.

''Gradonačelnik zna što radi, na zločeste stvari ne želim trošiti riječi'', rekao je ne odgovorivši na brojna novinarska pitanja.

Tagovi: Milan Bandić, potres u Zagrebu, koronavirus u Hrvatskoj, koronakriza
PROČITAJ I OVO
Industrijska proizvodnja u veljači oštro pala, treći mjesec zaredom
PAD
Industrijska proizvodnja u veljači oštro pala, treći mjesec zaredom
ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u veljači pala treći mjesec zaredom na godišnjoj razini, i to za više od 5 posto, znatno oštrije nego prethodnih mjeseci.
Potrošnja u Hrvatskoj u veljači porasla jedanaesti mjesec zaredom
RAST
Potrošnja u Hrvatskoj u veljači porasla jedanaesti mjesec zaredom
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji porasla 11. mjesec zaredom na godišnjoj razini, i to brže nego mjesec dana prije, što ukazuje na stabilan rast gospodarstva u prvom tromjesečju ove godine.
Što pokazuje usporedba hrvatskih realnih plaća s regijom?
PLAĆE
Što pokazuje usporedba hrvatskih realnih plaća s regijom?
ANALIZA - Prema posljednjim dostupnim podacima WIIW Instituta (The Vienna Institute for International Economic Studies) prosječna bruto plaća u Hrvatskoj iznosila je 1.620 eura u prosincu 2023.
Raspoloženje potrošača u SAD-u u ožujku je dostiglo najvišu razinu u tri godine
SIGNALI
Raspoloženje potrošača u SAD-u u ožujku je dostiglo najvišu razinu u tri godine
WASHINGTON - Raspoloženje američkih potrošača o gospodarskom stanju u zemlji porastao je u ožujku na najvišu razinu u posljednje tri godine, prema podacima Sveučilišta u Michiganu, čiji je indeks porastao sa 76,9 u travnju na 79,4 boda.
Slovenska maloprodaja u veljači pala treći mjesec zaredom
TRGOVINA NA MALO
Slovenska maloprodaja u veljači pala treći mjesec zaredom
LJUBLJANA - U veljači je realni prihod od prodaje u trgovini na malo ponovno smanjen i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. U trgovini motornim vozilima bila je niža u mjesečnoj, a viša u godišnjoj usporedbi, objavio je danas Državni zavod za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE