GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bandić: Plaća za svibanj? Nisam siguran

Bandić: Plaća za svibanj? Nisam siguran
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 10:11
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik i višestruki optuženik USKOK-a Milan Bandić jučer je izjavio kako će Grad Zagreb obnoviti svoju imovinu, a da će vlasnici privatnih zgrada morati to učiniti sami, optuživši ih za neulaganje i neodržavanje svojih nekretnina.

Najavio je i formiranje sektora u gradskom Uredu za izgradnju u kojeg će se slijevati sve informacije na jednom mjestu te kvantificiranje broja oštećenja, kvalifikacija stupnja oštećenja te način sanacije oštećenih objekata.

Na novinarski upit misli li da je kompetentan i sposoban odraditi posao obnove Zagreba ili to treba država preuzeti na sebe, Bandić je podsjetio kako je zadnjih 20 godina apelirao na privatne vlasnike zgrada i ponudio im 80 posto sredstava za obnovu pročelja i krovišta. No, od četiri tisuće za to se prijavilo njih 383.

Bandić drži kako bez izmjene zakonskog okvira Grad Zagreb ne može obnavljati privatnu imovinu. Stoga će vlasnici privatne imovine štetu morati nadomjestiti po postojećem zakonu ili iz osiguranja ako su osigurali nekretninu te do pet posto pomoći od grada ili države ako je objekt oštećen više od 60 posto.

Na opetovana nvinarska pitanja o snošenju vlastite odgovornost za oštećene zgrade u gradskom vlasništvu (škole, domovi za starije i sl.), ustvrdio je kako je u škole ulagao više nego svi gradonačelnici prije njega zadnjih 40 godina.

"Ja sam ulagao više u škole nego svi moji prethodnici zajedno'", rekao je.

Naveo je i da su škole u Donjem i Gornjem gradu, koje su građene prije više od stotinu godina, oštećene.

"Održavane su, ali nisu održavane dovoljno. Mala je šteta u školama u odnosu na privatno vlasništvo", kazao je. Dodao je i kako vrtići, kao i domovi za starije, nisu jače oštećeni.

''Imamo malo manevarskog ili nikakvog prostora'', rekao je Bandić i naglasio da nas sve tek čeka posljedica koronavirusa - gospodarski virus.

''Mi ćemo plaću imati za travanj, a za svibanj nisam siguran'', rekao je i objasnio da misli na proračun Grada.

''Gradonačelnik zna što radi, na zločeste stvari ne želim trošiti riječi'', rekao je ne odgovorivši na brojna novinarska pitanja.

Tagovi: Milan Bandić, potres u Zagrebu, koronavirus u Hrvatskoj, koronakriza
PROČITAJ I OVO
EK predlaže novi sustav povlaštenog pristupa svome tržištu
PRIJEDLOZI
EK predlaže novi sustav povlaštenog pristupa svome tržištu
BRUXELLES - Europska komisija je u srijedu predložila novi Opći sustav povlastica (OSP), kojim želi osigurati da zemlje u razvoju poštuju ekološke standarde i odredbe o ljudskim i radnim pravima.
Poremećaji u opskrbnim lancima koče oporavak njemačke ekonomije
KOČNICA
Poremećaji u opskrbnim lancima koče oporavak njemačke ekonomije
BERLIN - Njemačko gospodarstvo porast će ove godine slabije no što se očekivalo zbog poremećaja u opskrbnim lancima i nestašice čipova i drugih poluproizvoda koji koče oporavak od posljedica pandemije, objavio je u srijedu ekonomski institut Ifo.
Marić: Inflaciju treba shvatiti vrlo ozbiljno
INFLACIJA
Marić: Inflaciju treba shvatiti vrlo ozbiljno
ZAGREB - Inflaciju treba shvatiti vrlo ozbiljno, zbog ispunjavanja kriterija za uvođenje eura, ali i standarda građana, rekao je u srijedu ministar financija Zdravko Marić u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada".
IT sektor generira najveći broj novozaposlenih
ZAPOSLENOST
IT sektor generira najveći broj novozaposlenih
ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a registrirana stopa nezaposlenosti u srpnju se nastavila kretati silaznom putanjom.
Prosječna neto plaća za srpanj 7.046 kuna
ZARADE
Prosječna neto plaća za srpanj 7.046 kuna
ZAGREB - Prosječna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za srpanj iznosila je 7.046 kuna, što je na godišnjoj razini nominalno više za 4,8 posto, a realno za 1,9 posto, objavio je u ponedjeljak Državni zavod za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE