GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Beroš: Mogao bi se povećati stupanj izdvajanja iz plaća za zdravstveno osiguranje

Beroš: Mogao bi se povećati stupanj izdvajanja iz plaća za zdravstveno osiguranje
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2021 / 17:52
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u utorak da će se učiniti sve kako nijedan građanin ne bi ostao bez lijekova, a kao dugoročno rješenje za dugove u zdravstvu nije isključio mogućnost povećanja izdvajanja iz plaća za zdravstveno osiguranje.

Nakon što je veledrogerija Medika objavila kako je obustavila isporuku lijekova bolnicama zbog duga od dvije milijarde kuna, Beroš je održao konferenciju za novinare na kojoj je istaknuo da je pronađeno kratkoročno rješenje čiji će detalji biti objavljeni nakon sutrašnjeg sastanka.

“Sutra imamo sastanak s predstavnicima veledrogerija. Svjesni smo problema i predložit ćemo rješenje usuglašeno s Ministarstvom financija. Radit ćemo sve da nijedan građanin ne ostane bez lijekova”, naglasio je.

Dodao je i kako o iznosima trenutačno ne može govoriti te da je riječ o kratkoročnom rješenju za nekoliko mjeseci.

Upitan uključuje li spomenuti plan poskupljenje zdravstvenih usluga, ministar je odgovorio “ne direktno” te dodao da bi "mogao biti povećan stupanj izdvajanja iz plaća".

Stopa za obračun doprinosa za zdravstveno osiguranje je 16,5 posto.

Veledrogerija Medika od danas je obustavila isporuku lijekova i medicinskog materijala svim bolnicama zbog duga od 2,1 milijardu kuna.

Predsjednik Uprave Medike Jasminko Herceg rekao je Hini da su odlučili da neće isporučivati lijekove bolnicama koje ne poštuju zakonske rokove plaćanja od 60 dana, a to je 98 posto bolnica u Hrvatskoj.

Premijer Andrej Plenković najavio je kako će ministar zdravstva Vili Beroš i ministar financija Zdravko Marić razgovarati s predstavnicima veledrogerija te će im određena sredstva biti isplaćena.

Tagovi: Vili Beroš, zdravstvo, zdravstveni doprinos, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Slovenska maloprodaja u veljači pala treći mjesec zaredom
TRGOVINA NA MALO
Slovenska maloprodaja u veljači pala treći mjesec zaredom
LJUBLJANA - U veljači je realni prihod od prodaje u trgovini na malo ponovno smanjen i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. U trgovini motornim vozilima bila je niža u mjesečnoj, a viša u godišnjoj usporedbi, objavio je danas Državni zavod za statistiku.
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ZADUŽENOST
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke, bruto inozemni dug iznosio je na kraju studenog 64,58 mlrd. eura, što je povećanje za 1,0% ili 0,6 mlrd. eura na mjesečnoj razini odnosno za 14,9 mlrd. eura na godišnjoj razini (+30%) te za 14,7 mlrd. eura ili 29,5% u odnosu na kraj 2022.
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
SIGNALI
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
ZAGREB - Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana su u ožujku, odražavajući val optimizma u industriji, pokazalo je u srijedu mjesečno istraživanje Europske komisije.
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
SNIŽENE PROGNOZE
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
BERLIN - Njemački bruto domaći proizvod (BDP) ove će godine porasti za samo 0,1 posto, najnovija je prognoza vodećih njemačkih ekonomskih instituta.
AFP se raspisao o sve većem broju stranih radnika u Hrvatskoj
TRŽIŠTE RADA
AFP se raspisao o sve većem broju stranih radnika u Hrvatskoj
ZAGREB - Durga Phuyal se nadala da će početi novi život kad je sletjela u Hrvatsku, ali nepalska migrantica suočila se s teškom borbom da se prilagodi, piše u srijedu francuska novinska agencija Afp.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE