GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Biden odgovorio Musku: Sretan mu put na Mjesec

Biden odgovorio Musku: Sretan mu put na Mjesec
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2022 / 14:02
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden je na novinarski upit o tvrdnjama najbogatijeg čovjeka na svijetu Elona Muska da ima loš osjećaj u veziji ekonomije, poželio Musku sretan put na Mjesec.

Biden je na Muskove tvrdnje da će morati otpustiti 10 posto uposlenika Tesle, rekao da Ford vrši ogromna ulaganja i da će zaposliti 6.000 novih radnika na američkom srednjem zapadu.

"Dok Elon Musk govori o tome, Ford nadmoćno povećava njihova ulaganja. Ford povećava svoja ulaganja i gradi nova električna vozila, 6.000 novih zaposlenika, mogu dodati sindikalne zaposlenike, na srednjem zapadu. Bivša Chrysler Corporation ... Također imaju slična ulaganja u električna vozila. Intel dodaje 20.000 novih radnih mjesta u proizvodnji računalnih čipova", rekao je Biden novinarima.

Musk je najavio da bi mogao otpustiti i 10 posto radnika Tesle, par dana nakon što je svim radnicima naredio da prekinu rad od kuće i vrate se na svoje radno mjesto. Nakon ovih riječi dionice Tesle su doživjele pad od osam posto.

Unatoč Muskovom "super lošem osjećaju" o ekonomiji, najbogatiji čovjek na svijetu prošlog je tjedna napisao da bi recesija bila "dobra stvar" jer "predugo pljušti novac na budale".

Korisnici Twittera su komentirali kako je Musk samo u Teksasu oslobođen plaćanja 64 milijuna dolara poreza, a da je Tesla dobio 5 milijardi dolara državnih poticaja.

U međuvremenu samo u svibnju u SAD je otvoreno 390.000 novih radnih mjesta i stopa nezaposlenosti je ostala na 3,6 posto.

Tagovi: Joe Biden, Elon Musk, Tesla, američka ekonomija
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE