GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj zaposlenih u industriji na godišnjoj razini pao za 1,8 posto

Broj zaposlenih u industriji na godišnjoj razini pao za 1,8 posto
PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2021 / 09:41
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u ožujku ove godine veći je za 0,3 posto u usporedbi s veljačom, dok je u odnosu na ožujak prošle godine manji za 1,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Na godišnjoj razini statistika pokazuje najveći pad broja zaposlenih u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 27,4 posto, proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 26,7 posto te proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 13 posto.

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 11,9 posto, u proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda za 6,8 posto, osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, za 4,1 posto te proizvodnji električne opreme, za 3,8 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prva tri mjeseca ove godine u usporedbi s istim razdobljem lani veća je za 6,3 posto.

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 7,1 posto te u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 6,8 posto.

Najveći rast broja zaposlenih zabilježen je, pak, u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, za 6,7 posto te proizvodnji strojeva i uređaja, za 4,8 posto.

Ukupan broj zaposlenih u industriji u prva je tri mjeseca ove godine bio dva posto manji nego u istom razdoblju lani.

Fotografija: Pexels

Tagovi: zaposlenost u industriji, prerađivačka industrija, hrvatska industrija, industrija
PROČITAJ I OVO
NBS: Bruto devizne rezerve na kraju aprila pale na 14 milijardi evra
REZERVE
NBS: Bruto devizne rezerve na kraju aprila pale na 14 milijardi evra
BEOGRAD - Na kraju aprila bruto devizne rezerve su bile niže za 278,1 milion evra u odnosu na kraj prethodnog meseca, što je rezultat prvenstveno odliva po osnovu plaćanja obaveza države .
AmCham: Privreda se oporavlja brže nego što smo očekivali
OPORAVAK
AmCham: Privreda se oporavlja brže nego što smo očekivali
BEOGRAD – Primetan je optimizam u procenama za 2021. godinu kompanija članica AmCham-a zahvaljujući oporavku svetske privrede i fiskalnim i monetarnim podsticajima.
Lane: Oporavak bi mogao biti dug
OPORAVAK
Lane: Oporavak bi mogao biti dug
PARIZ - Pad gospodarstva uslijed pandemije koronavirusa neće biti onoliko dubok koliki je bio nakon bankarske krize 2008. godine, ali bi oporavak mogao biti prilično dug, rekao je glavni ekonomist Europske središnje banke (ECB) Philip Lane u intervjuu za pariški Le Monde.
MAT: U Srbiji u martu industrijska proizvodnja veća 6,1 odsto
TREND
MAT: U Srbiji u martu industrijska proizvodnja veća 6,1 odsto
BEOGRAD - Industrijska poizvodnja u Srbiji je u martu ove godine međugodišnje povećana za 6,1 odsto, proizvodnja prerađivačke industrije za 6,5 odsto, elektroprivrede za pet, a rudarstva za 5,7 odsto, navodi se u najnovijem broju mesečnika Makroekonomske analize i trendovi (MAT).
HZZ: Krajem travnja 148.744 nezaposlene osobe
TRŽIŠTE RADA
HZZ: Krajem travnja 148.744 nezaposlene osobe

ZAGREB - Krajem travnja u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) registrirane su bile 148.744 nezaposlene osobe, što je na mjesečnoj razini pad za 4,4 posto, a po prvi put u nešto više od godinu dana nezaposlenost je pala i na godišnjoj razini, i to za 6,6 posto, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podatci HZZ-a.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE