GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj zaposlenih u industriji na godišnjoj razini pao za dva posto

Broj zaposlenih u industriji na godišnjoj razini pao za dva posto
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2021 / 10:36
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u veljači ove godine veći je za 0,1 posto u usporedbi sa siječnjem, dok je u odnosu na veljaču prošle godine pao za dva posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Na godišnjoj razini statistika pokazuje najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 28,6 posto, pomoćnim uslužnim djelatnostima u rudarstvu, za 19,2 posto, proizvodnji odjeće za 9,9 posto te proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za sedam posto.

Najveći rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika registrira u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 11,2 posto, u proizvodnji računala te elektroničkih i optičkih proizvoda za 5,7 posto, osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, za 4,9 posto te proizvodnji tekstila, za 4,7 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prva dva mjeseca ove godine u usporedbi s istim razdobljem lani veća je za 2,1 posto.

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u u ostaloj prerađivačkoj industriji, za 16,3 posto te proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 7,7 posto.

Najveći rast broja zaposlenih zabilježen je, pak, u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, za 3,7 posto te proizvodnji odjeće, za 3,1 posto.

Ukupan broj zaposlenih u industriji u prva je dva mjeseca ove godine bio 2,1 posto manji nego u istom razdoblju lani.

Tagovi: zaposlenost u industriji, hrvatska industrija, industrija
PROČITAJ I OVO
Šonje: Filozofijom ubrzanja do promjena u relativno kratkom roku
ULAGANJA
Šonje: Filozofijom ubrzanja do promjena u relativno kratkom roku
ZAGREB - Kada je riječ o reformi javne administracije, Šonje je kao ključno za poduzetnike istaknuo brzinu odlučivanja, posebno u postupcima javne nabave.
Nezaposlenost u godini porasla 8,5%
TRŽIŠTE RADA
Nezaposlenost u godini porasla 8,5%
ZAGREB - Krajem ožujka u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je registrirano 155.588 nezaposlenih osoba, što je na mjesečnoj razini pad za 4,2 posto, ali na godišnjoj rast za 8,5 posto, pokazuju u ponedjeljak objavljeni podatci HZZ-a.
Švedska vlada blago podigla procjene rasta ekonomije
BOLJE PROGNOZE
Švedska vlada blago podigla procjene rasta ekonomije
STOCKHOLM - Švedsko gospodarstvo ove će godine rasti brže no što se očekivalo unatoč novim strožim mjerama uvedenim radi suzbijanja trećeg vala koronavirusne zaraze, pokazuju u ponedjeljak najnovije projekcije vlade.
Powell: Brinem zbog brzog otvaranja ekonomije
FED
Powell: Brinem zbog brzog otvaranja ekonomije
WASHINGTON - Predsjednik Federlanih rezervi Jerome Powell izrazio je zabrinutost zbog prebrzog otvaranja ekonomije koji bi mogao dovesti do novog broja zaraženih koronavirusom.
Umirovljenici će krajem travnja dobiti covid dodatak od 400 do 1.200 kuna?
DODATAK
Umirovljenici će krajem travnja dobiti covid dodatak od 400 do 1.200 kuna?
ZAGREB - Nešto manje od 800.000 umirovljenika s mirovinama do 4.000 kuna krajem travnja primit će covid dodatak koji je Vlada dogovorila s umirovljeničkim udrugama i HSU-om, a koji će se, kako doznajemo, isplaćivati kroz četiri platna razreda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE