GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj zaposlenih u industriji pao na godišnjoj razini

Broj zaposlenih u industriji pao na godišnjoj razini
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 08:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u rujnu ove godine veći je za 0,3 posto u odnosu na kolovoz, dok je u odnosu na rujan prošle godine smanjen za 2,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji odjeće, za 1,8 posto, proizvodnji duhanskih proizvoda, za 1,3 posto te proizvodnji pića, za 1,2 posto.

Najveći rast broja zaposlenih zabilježen je, pak, u proizvodnji tekstila, za 3,8 posto, proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda, za 3,4 posto te proizvodnja motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 3,2 posto.

Na godišnjoj razini statistika pokazuje najveći pad u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 15,2 posto te proizvodnji odjeće, za 12,4 posto.

Znatniji se pad broja zaposlenih u rujnu ove u odnosu na rujan prošle godine bilježi i u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, za 7,2 posto, ostaloj prerađivačkoj industriji, za 7,3 posto, proizvodnji strojeva i uređaja za 6,2 posto, preradi drva i proizvoda od drva i pluta, osim namještaja; proizvodnja proizvoda od slame i pletarskih materijala, za pet posto, proizvodnji pića za 4,8 posto itd.

Rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika, uz ostalo, registrira u proizvodnji tekstila, za 24,2 posto, proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka, za pet posto, proizvodnji gotovih metalnih proizvoda, osim strojeva i opreme, za 1,6 posto itd.

Po podacima DZS-a, u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje broj zaposlenih u industriji je pao za tri posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji od siječnja do rujna ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja je za jedan posto.

Tagovi: zaposlenost u industriji, hrvatska industrija, industrija
PROČITAJ I OVO
Biden najavio pomoć Amerikancima pritisnutim krizom
POMOĆ
Biden najavio pomoć Amerikancima pritisnutim krizom
WASHINGTON - Izabrani predsjednik Joe Biden je u utorak obećao pomoć svim Amerikancima pritisnutim gospodarskom krizom koju je njegova buduća ministrica financija nazvala "američkom tragedijom".
U Srbiji nakon nove godine kreću otpuštanja i smanjenja plata
CRNE PROGNOZE
U Srbiji nakon nove godine kreću otpuštanja i smanjenja plata
BEOGRAD - Privrednici strahuju da 4. januara, kad im dospevaju odložene obaveze, neće moći da ih izmire jer je zbog pandemije pao promet, ali ne i troškovi poslovanja, pa će moći da postignu uštede smanjenjem plata i otpuštanjem zaposlenih, rekao je danas počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.
MMF: Eurozona će možda trebati veću potporu zbog drugog vala pandemije
UPOZORENJA
MMF: Eurozona će možda trebati veću potporu zbog drugog vala pandemije
WASHINGTON - Vlade eurozone i Europska središnja banka (ECB) možda će morati osigurati veću fiskalnu i monetarnu potporu nego što se očekivalo zbog posljedica drugog vala pandemije COVID-a, smatra Međunarodni monetarni fond (MMF).
Velibor Mačkić na čelu Ekonomskog savjeta predsjednika Republike
SAVJET
Velibor Mačkić na čelu Ekonomskog savjeta predsjednika Republike
ZAGREB - Predsjednik RH Zoran Milanović osnovao je Ekonomski savjet, za čijeg je predsjednika imenovan njegov posebni savjetnik za ekonomiju Velibor Mačkić, priopćeno ju utorak iz predsjednikova ureda.
Industrija eurozone odolijeva pritisku novog vala pandemije
PRITISAK
Industrija eurozone odolijeva pritisku novog vala pandemije
LONDON- Aktivnosti u industriji eurozone blago su usporile u studenome, poduprte zamahom u Njemačkoj koji je ublažio utjecaj obnovljenih koronaograničenja, a poslovne čelnike ohrabrile su vijesti o mogućim cjepivima protiv covida 19, izvijestio je Markit.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE