GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj zaposlenih u industriji pao na godišnjoj razini

Broj zaposlenih u industriji pao na godišnjoj razini
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 08:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u rujnu ove godine veći je za 0,3 posto u odnosu na kolovoz, dok je u odnosu na rujan prošle godine smanjen za 2,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji odjeće, za 1,8 posto, proizvodnji duhanskih proizvoda, za 1,3 posto te proizvodnji pića, za 1,2 posto.

Najveći rast broja zaposlenih zabilježen je, pak, u proizvodnji tekstila, za 3,8 posto, proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda, za 3,4 posto te proizvodnja motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 3,2 posto.

Na godišnjoj razini statistika pokazuje najveći pad u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 15,2 posto te proizvodnji odjeće, za 12,4 posto.

Znatniji se pad broja zaposlenih u rujnu ove u odnosu na rujan prošle godine bilježi i u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, za 7,2 posto, ostaloj prerađivačkoj industriji, za 7,3 posto, proizvodnji strojeva i uređaja za 6,2 posto, preradi drva i proizvoda od drva i pluta, osim namještaja; proizvodnja proizvoda od slame i pletarskih materijala, za pet posto, proizvodnji pića za 4,8 posto itd.

Rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika, uz ostalo, registrira u proizvodnji tekstila, za 24,2 posto, proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka, za pet posto, proizvodnji gotovih metalnih proizvoda, osim strojeva i opreme, za 1,6 posto itd.

Po podacima DZS-a, u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje broj zaposlenih u industriji je pao za tri posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji od siječnja do rujna ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja je za jedan posto.

Tagovi: zaposlenost u industriji, hrvatska industrija, industrija
PROČITAJ I OVO
Njemačka: Migranti lakše gube posao tijekom pandemije
TRŽIŠTE RADA
Njemačka: Migranti lakše gube posao tijekom pandemije
BERLIN - I prije pandemije su migranti lakše gubili posao nego Nijemci jer su i rjeđe imali sigurno mjesto. U mjerama protiv pandemije je to postalo još očitije što je problem i za njihovu integraciju.
Rast broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija
ZAPOSLENOST
Rast broja zaposlenih u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija
ZAGREB - U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je krajem ožujka bio 184.610 zaposlenih, što je za 1,2 posto ili 2.229 osoba više nego na kraju veljače, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Kineska tvornička proizvodnja usporila rast u travnju
USPORAVANJE
Kineska tvornička proizvodnja usporila rast u travnju
PEKING – Rast kineske tvorničke proizvodnje usporio se u travnju, a maloprodaja je premašila očekivanja, dok dužnosnici upozoravaju na nove probleme koji utječu na oporavak drugog najvećeg svjetskog gospodarstva.
EK zaprimila hrvatski NPOO, Plenković zahvalio svima koji su sudjelovali u izradi
NPOO
EK zaprimila hrvatski NPOO, Plenković zahvalio svima koji su sudjelovali u izradi
ZAGREB - Europska komisija zaprimila je hrvatski Nacionalni plan oporavka i otpornosti (NPOO), a predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je zahvalio članovima Vlade i svima koji su sudjelovali u izradi tog dokumenta ključnog za strukturne reforme i ulaganja.
Skuplje gorivo najveći generator rasta inflacije
CIJENE
Skuplje gorivo najveći generator rasta inflacije
ZAGREB - Povećani pritisak na rast inflacije potvrđuje i najnovija službena statistika: u travnju su potrošačke cijene bile 0,7 posto veće nego u ožujku, a u godinu dana rasle su 2,1 posto, najviše od kolovoza 2018. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE