GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Broj zaposlenih u industriji pao na godišnjoj razini

Broj zaposlenih u industriji pao na godišnjoj razini
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2020 / 08:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriji u rujnu ove godine veći je za 0,3 posto u odnosu na kolovoz, dok je u odnosu na rujan prošle godine smanjen za 2,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji na mjesečnoj razini, prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji odjeće, za 1,8 posto, proizvodnji duhanskih proizvoda, za 1,3 posto te proizvodnji pića, za 1,2 posto.

Najveći rast broja zaposlenih zabilježen je, pak, u proizvodnji tekstila, za 3,8 posto, proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda, za 3,4 posto te proizvodnja motornih vozila, prikolica i poluprikolica, za 3,2 posto.

Na godišnjoj razini statistika pokazuje najveći pad u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 15,2 posto te proizvodnji odjeće, za 12,4 posto.

Znatniji se pad broja zaposlenih u rujnu ove u odnosu na rujan prošle godine bilježi i u proizvodnji rafiniranih naftnih proizvoda, za 7,2 posto, ostaloj prerađivačkoj industriji, za 7,3 posto, proizvodnji strojeva i uređaja za 6,2 posto, preradi drva i proizvoda od drva i pluta, osim namještaja; proizvodnja proizvoda od slame i pletarskih materijala, za pet posto, proizvodnji pića za 4,8 posto itd.

Rast broja zaposlenih na godišnjoj razini statistika, uz ostalo, registrira u proizvodnji tekstila, za 24,2 posto, proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i pripravaka, za pet posto, proizvodnji gotovih metalnih proizvoda, osim strojeva i opreme, za 1,6 posto itd.

Po podacima DZS-a, u prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje broj zaposlenih u industriji je pao za tri posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji od siječnja do rujna ove u usporedbi s istim razdobljem prošle godine manja je za jedan posto.

Tagovi: zaposlenost u industriji, hrvatska industrija, industrija
PROČITAJ I OVO
Broj nezaposlenih u SAD-u i dalje raste
TRŽIŠTE RADA
Broj nezaposlenih u SAD-u i dalje raste
WASHINGTON - Broj zahtjeva za isplatom naknada za nezaposlenost u SAD-u ponovo je porastao u prošlom tjednu, sugerirajući da snažan rast broja novozaraženih i restrikcije u poslovanju potkopavaju oporavak tržišta rada.
Aladrović: Svaka mjera imat će ekonomsku protumjeru
PORUKE
Aladrović: Svaka mjera imat će ekonomsku protumjeru
ZAGREB - Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović kazao je u srijedu da će svaka nova epidemiološka mjera imati i ekonomsku protumjeru, a svojevrsno obeštećenje gospodarstvu predstavit će se uskoro.
Recesija u Italiji nesrazmjerno će teško pogoditi siromašniji jug zemlje
POSLJEDICE
Recesija u Italiji nesrazmjerno će teško pogoditi siromašniji jug zemlje
RIM - Recesija u talijanskom gospodarstvu, izazvana pandemijom koronavirusa, nesrazmjerno će teško pogoditi siromašnije regije na jugu zemlje, upozorio je institut za ekonomska istraživanja SVIMEZ.
Istraživanje: Europa će biti atraktivnija za investicije nego prije pandemije
INVESTICIJE
Istraživanje: Europa će biti atraktivnija za investicije nego prije pandemije
LONDON - Menadžeri širom svijeta manje su pesimistični nego proljetos u vezi ovogodišnjih investicijskih planova za Europu a nešto su optimističniji za razdoblje nakon pandemije covida 19, pokazalo je u utorak objavljeno istraživanje EY-a.
Tabaković: NBS predviđa rast šest odsto iduće godine
PREDVIĐANJA
Tabaković: NBS predviđa rast šest odsto iduće godine
BEOGRAD – Narodna banka Srbije (NBS) povećala je u oktobru projekciju rasta BDP-a za ovu godinu sa minus 1,5 odsto na minus jedan odsto, a predviđa i da će naša privreda ostvariti rast od šest odsto u 2021, izjavila je danas guverner NBS Jorgovanka Tabaković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE