GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćorić: Ne želimo ni zamišljati što bi se dogodilo da sezona završi 15. kolovoza ili prije

Ćorić: Ne želimo ni zamišljati što bi se dogodilo da sezona završi 15. kolovoza ili prije
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2021 / 21:58
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - 'Ne želimo zamišljati scenarij u kojem bi sezona završila 15. kolovoza ili prije, jer bi taj scenarij za Hrvatsku bio jako težak', rekao je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić u Dnevniku HTV-a

- Turizam, ključna gospodarska grana za Hrvatsku, generira toliko važne prihode bez kojih smo u ekonomskim problemima. Želimo učinti sve da ova sezona bude što je moguće dulja. Imamo primjere poput Malte gdje je procijepljenost oko 80 %, koja je pokazala odgovornost. Apeliramo na građane i građanke da učine sve kako bi zaštitili svoje zdravlje, zdravlje svojih bližnjih, zdravlje hrvatske ekonomije, kazao je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić gostujući u Dnevniku HTV-a.

Rekao je da smo jednu krizu uspjeli zauzdati, da je javni dug prešao u jednom trenutku 90 posto te da bi hrvatsko gospodarstvo moglo izdržati četvrti val epidemije, ali jako teško.

Govoreći o potporama za očuvanje gospodarstva koje bi se vezale uz one koji su cijepljeni, objasnio je da niti jedno ustavno ili zakonsko pravo time neće biti narušeno. Naglašava da je se mora skrbiti o hrvatskoj ekonomiji i zdravlju ljudi.

- U konačnici, svi mogu kritizirati, ali odgovornost je na Vladi, želimo odvojiti odgovorne od nedgovornih i odgovorne nagraditi', rekao je.

Ćorić je rekao da oni nikoga na ništa neće prisiljavati, ali nitko im ne može objasniti da je u redu da netko svojim necijepljenjem, ako nema medicinskog razloga, dovede u pitanje svoje i zdravlje ljudi oko sebe kao i zdravlje hrvatske ekonomije.

Rekao je i da će se tražiti način da se svi cijepe, odnosno da 'shvate da je to način da se sezona i ekonomski rast nastave, da izađemo u plusu ove godine i nastavimo putem održivog ekonomskog rasta'.

Komentirajući neslužbene informacije da se bez COVID potvrde, ako uskoro bukne četvrti val epidemije, neće moći u bolnice i druge javne ustanove, čak i šoping-centre, rekao je da su na Vladi razgovarali o nizu scenarija i alternativa.

- Naše pravovremene reakcije su učinile to da, ako bude sve u redu, Hrvatsku ove godine očekuje gospodarski rast od 6 postotnih bodova. Ne želimo vjerovati da će oni neodgovorni učiniti to da gospodarskog rasta ne bude i da financijska snaga Hrvatske nestane zato jer neki misle da mogu činiti što žele i ugrožavati sebe i druge.', rekao je Ćorić ističući kako će gospodarstvo iznaći puteve oporavak ako se sloboda kretanja ljudi, kapitala i roba nastavi što omogućavaju COVID potvrde.

Tagovi: Tomislav Ćorić, hrvatski turizam, cijepljenje u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Vlada prihvatila alokaciju MMF-ovih posebnih prava vučenja vrijednih 828,2 mln eura
ZELENO SVJETLO
Vlada prihvatila alokaciju MMF-ovih posebnih prava vučenja vrijednih 828,2 mln eura

ZAGREB - Vlada je u četvrtak donijela odluku o prihvaćanju sredstava na osnovi opće alokacije posebnih prava vučenja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), a riječ je o 828,2 milijuna eura, koja se ne mogu koristiti za financiranje obaveza javnog sektora.

Marić osniva 14 novih odjela zbog eura
POTEZI
Marić osniva 14 novih odjela zbog eura
ZAGREB - Pored još nepoznatih efekata koje će na Hrvatsku imati uvođenje eura, zasad je jedino sigurno da će prelazak na zajedničku europsku valutu kao posljedicu imati povećanje broja rukovoditelja na razini Ministarstva financija, a moguće i nova zapošljavanja.
EK predlaže novi sustav povlaštenog pristupa svome tržištu
PRIJEDLOZI
EK predlaže novi sustav povlaštenog pristupa svome tržištu
BRUXELLES - Europska komisija je u srijedu predložila novi Opći sustav povlastica (OSP), kojim želi osigurati da zemlje u razvoju poštuju ekološke standarde i odredbe o ljudskim i radnim pravima.
Poremećaji u opskrbnim lancima koče oporavak njemačke ekonomije
KOČNICA
Poremećaji u opskrbnim lancima koče oporavak njemačke ekonomije
BERLIN - Njemačko gospodarstvo porast će ove godine slabije no što se očekivalo zbog poremećaja u opskrbnim lancima i nestašice čipova i drugih poluproizvoda koji koče oporavak od posljedica pandemije, objavio je u srijedu ekonomski institut Ifo.
Marić: Inflaciju treba shvatiti vrlo ozbiljno
INFLACIJA
Marić: Inflaciju treba shvatiti vrlo ozbiljno
ZAGREB - Inflaciju treba shvatiti vrlo ozbiljno, zbog ispunjavanja kriterija za uvođenje eura, ali i standarda građana, rekao je u srijedu ministar financija Zdravko Marić u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE