GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćorić: Ne želimo ni zamišljati što bi se dogodilo da sezona završi 15. kolovoza ili prije

Ćorić: Ne želimo ni zamišljati što bi se dogodilo da sezona završi 15. kolovoza ili prije
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2021 / 21:58
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - 'Ne želimo zamišljati scenarij u kojem bi sezona završila 15. kolovoza ili prije, jer bi taj scenarij za Hrvatsku bio jako težak', rekao je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić u Dnevniku HTV-a

- Turizam, ključna gospodarska grana za Hrvatsku, generira toliko važne prihode bez kojih smo u ekonomskim problemima. Želimo učinti sve da ova sezona bude što je moguće dulja. Imamo primjere poput Malte gdje je procijepljenost oko 80 %, koja je pokazala odgovornost. Apeliramo na građane i građanke da učine sve kako bi zaštitili svoje zdravlje, zdravlje svojih bližnjih, zdravlje hrvatske ekonomije, kazao je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić gostujući u Dnevniku HTV-a.

Rekao je da smo jednu krizu uspjeli zauzdati, da je javni dug prešao u jednom trenutku 90 posto te da bi hrvatsko gospodarstvo moglo izdržati četvrti val epidemije, ali jako teško.

Govoreći o potporama za očuvanje gospodarstva koje bi se vezale uz one koji su cijepljeni, objasnio je da niti jedno ustavno ili zakonsko pravo time neće biti narušeno. Naglašava da je se mora skrbiti o hrvatskoj ekonomiji i zdravlju ljudi.

- U konačnici, svi mogu kritizirati, ali odgovornost je na Vladi, želimo odvojiti odgovorne od nedgovornih i odgovorne nagraditi', rekao je.

Ćorić je rekao da oni nikoga na ništa neće prisiljavati, ali nitko im ne može objasniti da je u redu da netko svojim necijepljenjem, ako nema medicinskog razloga, dovede u pitanje svoje i zdravlje ljudi oko sebe kao i zdravlje hrvatske ekonomije.

Rekao je i da će se tražiti način da se svi cijepe, odnosno da 'shvate da je to način da se sezona i ekonomski rast nastave, da izađemo u plusu ove godine i nastavimo putem održivog ekonomskog rasta'.

Komentirajući neslužbene informacije da se bez COVID potvrde, ako uskoro bukne četvrti val epidemije, neće moći u bolnice i druge javne ustanove, čak i šoping-centre, rekao je da su na Vladi razgovarali o nizu scenarija i alternativa.

- Naše pravovremene reakcije su učinile to da, ako bude sve u redu, Hrvatsku ove godine očekuje gospodarski rast od 6 postotnih bodova. Ne želimo vjerovati da će oni neodgovorni učiniti to da gospodarskog rasta ne bude i da financijska snaga Hrvatske nestane zato jer neki misle da mogu činiti što žele i ugrožavati sebe i druge.', rekao je Ćorić ističući kako će gospodarstvo iznaći puteve oporavak ako se sloboda kretanja ljudi, kapitala i roba nastavi što omogućavaju COVID potvrde.

Tagovi: Tomislav Ćorić, hrvatski turizam, cijepljenje u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE