GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dimon: Nema brige za američku ekonomiju

Dimon: Nema brige za američku ekonomiju
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2021 / 22:11
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Prvi čovjek JPMorgana Jamie Dimon optimističan je prema izgledima za američku ekonomiju - barem sljedećih nekoliko godina.

U svom godišnjem pismu dioničarima, dugogodišnji predsjednik i izvršni direktor JPMorgan Chasea rekao je da vidi snažan rast za najveće svjetsko gospodarstvo, zahvaljujući odgovoru američke vlade na pandemiju koronavirusa zbog kojeg su mnogi potrošači ostali na razini štednje.

"Nemam sumnji da će s viškom ušteđevine, novim stimulativnim uštedama, ogromnim deficitnim deficitom, više QE-a, novim potencijalnim računom za infrastrukturu, uspješnim cjepivom i euforijom oko kraja pandemije američko gospodarstvo vjerojatno procvjetati", rekao je Dimon.

"Ovaj bum mogao bi lako ući u 2023. godinu jer bi se sva potrošnja mogla proširiti i do 2023. godine."

Dimon, koji je upravljao JPMorganom tijekom financijske krize 2008. godine, pomažući u stvaranju najveće američke banke prema veličini movine, istaknuo je da veličina državne potrošnje tijekom pandemije daleko premašuje odgovor na tu prethodnu krizu. Rekao je da se dugoročni utjecaj ponovnog buma neće znati godinama jer će trebati vremena da se utvrdi kvaliteta državne potrošnje, uključujući i prijedlog zakona o infrastrukturi od predsjednika Joea Bidena od dva bilijuna dolara.

"Ako trošimo mudro, stvorit ćemo više ekonomskih prilika za sve", rekao je.

Tagovi: Jamie Dimon, JPMorgan, američka ekonomija, Joe Biden
PROČITAJ I OVO
Državni dug Crne Gore čak 103% BDP-a
ZADUŽENOST
Državni dug Crne Gore čak 103% BDP-a
PODGORICA – Ukupan državni dug Crne Gore, bez depozita, iznosio je na kraju decembra prošle godine 4,33 milijarde evra ili 103,28 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), pokazuju podaci Ministarstva finansija i socijalnog staranja.
Marić: Novac za dugove zdravstva iz preraspodjela i rebalansa
DUG BOLNICA
Marić: Novac za dugove zdravstva iz preraspodjela i rebalansa
ZAGREB - Novac za podmirenje duga veledrogerijama naći će se u proračunskim preraspodjelama i rebalansu, onaj za covid dodatak suradnjom resora i uštedama, a za povrat poreza mladima predviđen je još uoči covid krize, rekao je u četvrtak ministar financija Zdravko Marić.
Stanogradnja i elektromobilnost španjolski prioriteti u oporavku od koronakrize
PRIORITETI
Stanogradnja i elektromobilnost španjolski prioriteti u oporavku od koronakrize
MADRID - Španjolska bi trebala dobiti prvu tranšu novca iz europskog fonda za oporavak u drugoj polovini godine, rekla je u četvrtak ministrica gospodarstva, a premijer je među prioritetima izdvojio stanogradnju i elektromobilnost.
OECD: Treba nam nova ekonomska paradigma
PARADIGMA
OECD: Treba nam nova ekonomska paradigma
ŽENEVA - Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) pozvala je vlade da osmisle novi koncept za gospodarstvo kako bi ojačale njegovu otpornost u postpandemijskom razdoblju.
Hrvatska među zemljama EU-a s najvećim rastom industrijske proizvodnje
TREND
Hrvatska među zemljama EU-a s najvećim rastom industrijske proizvodnje
ZAGREB - Hrvatska je u veljači s Mađarskom i Irskom bila u skupini zemalja EU-a s najvećim rastom industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini, dok je na razini EU-a i eurozone proizvodnja smanjena, pokazalo je u srijedu izvješće Eurostata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE