GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fauci će upozoriti na rizike preranog pokretanja ekonomije

Fauci će upozoriti na rizike preranog pokretanja ekonomije
UPOZORENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2020 / 08:09
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američki visokorangirani zdravstveni dužnosnik trebao bi u utorak u iskazu pred Senatom upozoriti na rizike preranog pokretanja gospodarstva jer bi to moglo prouzročiti "nepotrebnu patnju i smrt", piše New York Times.

SAD trenutno bilježi više od 1,35 milijuna zaraženih i preko 80.000 smrtnih slučajeva uslijed covida-19, teškog oboljenja čiji je uzrok novi koronavirus SARS-CoC-2.

U svijetu je 4,2 milijuna zaraženih, a do sada je umrlo preko 285.000 ljudi.

"Ukoliko preskočimo nadzorne točke u smjernicama o ponovnom otvaranju Amerike, tada riskiramo izbijanja zaraze diljem zemlje", prenosi list riječi direktora Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Anthonyja Faucija koje je uputio e-mailom.

"To neće rezultirati samo nepotrebnom patnjom i smrću, već će nas u nastojanjima da se vratimo u normalu to u stvari vratiti korak unazad", smatra Fauci.

Kazao je da je to njegova glavna poruka senatskom Odboru za zdravstveno obrazovanje, rad i mirovine.

Viši savjetnik predsjednika Donalda Trumpa i njegov zet Jared Kushner kazao je za Fox News da je SAD premašio broj od 9,30 milijuna provedenih testiranja, s više od 394.000 obavljenih testova samo u ponedjeljak.

Rast broja zaraženih predstavlja pritisak na napore koje SAD ulaže u svoje kapacitete u provođenju testiranja. Fauci zagovara testiranja ljudi kojima je to najpotrebnije.

Tagovi: Anthony Fauci, ekonomsko otvaranje, ekonomija, američka ekonomija, koronavirus u SAD-u
PROČITAJ I OVO
Američka ekonomija usporila na početku godine
USPORAVANJE
Američka ekonomija usporila na početku godine
WASHINGTON - Američko gospodarstvo usporilo je u prvom kvartalu, odražavajući posustajanje osobne potrošnje, izvoza i državnih izdvajanja, pokazale su u četvrtak prve procjene ministarstva trgovine.
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
SIGNALI
Blago pogoršano raspoloženje njemačkih izvoznika u travnju
BERLIN - Raspoloženje među njemačkim izvoznicima blago se pogoršalo u travnju u odnosu na ožujak, pokazalo je najnovije istraživanje münchenskog instituta za ekonomska istraživanja Ifo.
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
SIGNALI
Poboljšano poslovno raspoloženje u Njemačkoj
BERLIN - Raspoloženje u njemačkom gospodarstvu blago se popravilo u travnju. Pokazatelj gospodarske klime, koji izračunava minhenski institut Ifo, porastao je sa sezonski prilagođenih ožujskih 87,9 bodova na 89,4 boda. To je treće uzastopno poboljšanje raspoloženja.
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAPOSLENOST
U Hrvatskoj milijun i 603 tisuće zaposlenih - prosjek 2023.
ZAGREB - U razdoblju od siječnja do prosinca 2023. godine u Hrvatskoj je u prosjeku bilo zaposleno milijun i 603 tisuće osoba, nezaposleno njih 104 tisuće, pri čemu je u tom razdoblju stopa zaposlenosti za osobe od 15 do 64 godine iznosila 65,7 posto, a stopa anketne nezaposlenosti 6,2 posto, podaci su DZS-a.
Dimon zabrinut: Američka ekonomija vraća se problemima iz 70-ih godina
ZABRINUTOST
Dimon zabrinut: Američka ekonomija vraća se problemima iz 70-ih godina
NEW YORK - Izvršni direktor JPMorgan Chasea Jamie Dimon zabrinut je da bi se američko gospodarstvo moglo suočiti s ponavljanjem problema koji su kočili zemlju tijekom 1970-ih.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE