GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Horvat: Rast je sporiji jer me dočekalo spaljeno gospodarstvo

Horvat: Rast je sporiji jer me dočekalo spaljeno gospodarstvo
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2020 / 12:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar gospodarstva Darko Horvat bio je gost Novog dana na televiziji N1. Komentirao je uhićenje Josipe Rimac i ima li ono poveznice s njegovim ministarstvom.

Na pitanje hoće li HDZ-u nova afera naštetiti kaže: - Ona će dijelom HDZ-u naštetiti, ali poveznice ili kolektivne odgovornosti nema, HDZ i ključni ljudi su odmah poručili da je nulta stopa tolerancije prema korupciji bila posljednih godina i da će biti i u novoj Vladi.

Vezano za uhićenja kaže da je Ministarstvo gospodarstva sve dokumente vezano za vjetrolektrane spremno dostaviti, ali da njegovo ministarstvo s tim nema veze i da će to raspetljati institucije u koje ima povjerenje.

Na pitanje o stanju u pravosuđu kaže da kao službenik izvršne vlasti nije u poziciji komentirati te institucije, ali da može reći da ima puno povjerenje u institucije.

Nije dao jasan odgovor što misli o prijedlogu udruge Glas poduzetnika da optuženi dužnosnici nemaju pravo na plaću 6+6.

Kaže da su neki prijedlozi udruge bili dobri, ali dodao da su neki njihovi članovi sada u politici. Dobre inicijative su, ističe, prihvatili.

Misli da netko tko je pravomoćno osuđen ne bi trebao primati sredstva iz državnog proračuna. - Kada je netko pravomoćno osuđen, nakon toga slijedi kazna, rekao je.

Bržu dinamiku zdravog gospodarskog rasta smatra ključnom. Kaže da ga je dočekalo spaljeno hrvatsko gospodarstvo pa naveo primjere Agrokora, brodogradilišta i Đure Đakovića. Zbog toga, smatra, gospodarski rast je bio nešto sporiji.

Na pitanje brine li ga jesen i mogući novi val epidemije koronavirusa odgovorio je da će problema biti jer je 2020. specifična. Zato, kaže, pripremaju financijske injekcije za gospodarstvo i neće dozvoliti da se ponovi kriza iz 2008.

- Nikoga nećemo ostaviti na cjedilu, ni radnika ni poduzetnika, komentirao je ministar situaciju u sektoru turizma.

Tagovi: Darko Horvat, hrvatska ekonomija, Agrokor, Josipa Rimac
PROČITAJ I OVO
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
INFLACIJA
Hrana i usluge najvažniji generatori inflacije u prvom kvartalu
ANALIZA - Državni zavod za statistiku objavio je u utorak konačne podatke o rastu potrošačkih cijena u ožujku. Uz rast za 0,9% u odnosu na veljaču, godišnja stopa rasta potrošačkih cijena iznosila je 4,1%, kao i u siječnju i u veljači.
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
ANALITIČARI
S&P: Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost
PEKING - Kineski fiskalni poticaji gube svoju učinkovitost i više su strategija za kupnju vremena za industrijske i potrošačke politike, rekao je viši analitičar S&P Global Ratings Yunbang Xu u izvješću objavljenom u četvrtak.
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
IZVOZ
Njemački izvoz u Iran porastao unatoč sankcijama
BERLIN - Zapadne zemlje, uključujući Njemačku, prošle su godine pooštrile sankcije Iranu. Unatoč ovim mjerama, njemački izvoz u Iran znatno je porastao početkom 2024.
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
IZNAD OČEKIVANJA
Bundesbank: Njemačka izbjegla recesiju u prvom kvartalu
FRANKFURT - Njemačko gospodarstvo je u prvim mjesecima godine poslovalo nešto bolje od očekivanja, procjenjuje Bundesbank u svom novom mjesečnom izvješću.
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
CARINE
Biden pozvao na povećanje carina na kineski čelik i aluminij
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden pozvao je na utrostručenje carina na kineski čelik i aluminij uoči današnjeg obraćanja radnicima čelika u Pittsburghu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE