GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatsko izaslanstvo na godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-a o podršci oporavku

Hrvatsko izaslanstvo na godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-a o podršci oporavku
SKUPŠTINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.10.2020 / 19:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na virtualnoj godišnjoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) hrvatsko izaslanstvo razgovaralo je o daljnjoj podršci Svjetske banke u vezi oporavka i ublažavanja posljedica pandemije, a sa MMF-om o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva financija.

Hrvatsko izaslanstvo, u kojem su bili predstavnici Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, a predvodio ga je potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, sudjelovalo je na Godišnjoj skupštini Grupacije Svjetske banke i MMF-a, koja se održala od 12. do 18. listopada virtualnim putem, kaže se u priopćenju.

Tijekom skupštine izaslanstvo je održalo niz sastanaka s visokim predstavnicima Svjetske banke - predsjednikom Davidom Malpassom, generalnim direktorom za operacije Axelom van Trotsenburgom, potpredsjednicom za  Europu i Centralnu Aziju Annom Bjerde te s regionalnom direktoricom za EU Gallinom Andronovom Vincelette, kao i s izvršnim direktorom Svjetske banke Koenom Davidseom.

Na tim sastancima razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji te o daljnjoj podršci Svjetske banke u kontekstu oporavka i ublažavanja posljedica pandemije, u sklopu Okvira suradnje Svjetske banke s Hrvatskom za razdoblje fiskalnih
godina 2019. – 2024., navodi se dalje u priopćenju.

Izaslanstvo Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održalo je i sastanke s predstavnicima MMF-a - s novim direktorom MMF-ovog Sektora za Europu Alfredom Kammerom, izvršnim direktorom u MMF-u Anthonyjem De Lannoyem te s voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku Srikantom Seshadrijem, na kojima se razgovaralo se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama monetarne i fiskalne politike.

Na marginama Godišnje skupštine održani su i sastanci s predstavnicima drugih globalnih institucija iz sektora financija, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Zdravko Marić, David Malpass, Hrvatska narodna banka, Međunarodni monetarni fond, Svjetska banka
PROČITAJ I OVO
Glas poduzetnika: Hitno smanjite PDV
INICIJATIVE
Glas poduzetnika: Hitno smanjite PDV
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika, Hrvatska udruga poslodavaca, Nacionalna udruga ugostitelja su, nakon uvođenja novih epidemioloških mjera, pozvale vladu Republike Hrvatske na donošenje hitnih kompenzacijskih mjera kojima bi se obeštetili poduzetnici kojima je onemogućeno poslovanje.
MMF spreman odobriti BiH novi kredit od 750 milijuna eura
KREDITI
MMF spreman odobriti BiH novi kredit od 750 milijuna eura
SARAJEVO - Međunarodni monetarni fond (MMF) načelno je spreman sklopiti s Bosnom i Hercegovinom novi kreditni aranžman vrijedan 750 milijuna eura a pregovori o tome koji su upravo započeli mogli bi biti okončani u prosincu, najavio je predstavnik te novčarske organizacije u BiH Andrew Jewell.
Ministri financija eurozone dorađuju mehanizam zaštite od dužničke krize
DORADA
Ministri financija eurozone dorađuju mehanizam zaštite od dužničke krize
FRANKFURT - Ministri financija eurozone ponovo su se prihvatili dorade europskog mehanizma zaštite od dužničke krize, potaknuti eksplozijom državne potrošnje i zaduživanja kojima vlade pokušavaju ublažiti posljedice pandemije koronavirusa.
EK: Očekivanja za hrvatsko gospodarstvo osjetno pogoršana u studenome
INDIKATORI
EK: Očekivanja za hrvatsko gospodarstvo osjetno pogoršana u studenome
BRUXELLES - Očekivanja za hrvatsko gospodarstvo osjetno su pogoršana u studenome, prateći naglašeni pesimizam u EU i eurozoni na vrhuncu drugog vala pandemije koronavirusa koji je posebno teško pogodio uslužni i sektor maloprodaje.
Njemačka gotovo udvostručila zaduženje u idućoj godini
ZADUŽIVANJE
Njemačka gotovo udvostručila zaduženje u idućoj godini
BERLIN - Njemačka se u 2021. planira zadužiti za gotovo 180 milijardi eura kako bi pokrila povećane troškove koje je najvećem europskom gospodarstvu prouzročila pandemija koronavirusa, pokazao je u petak usvojen prijedlog proračuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE