GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Krivokapić najavio prosječnu platu 2025. od 1.000 eura

Krivokapić najavio prosječnu platu 2025. od 1.000 eura
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.07.2021 / 07:41
Autor: SEEbiz
BIJELO POLJE – Ako se ostvari samo 50 odsto od onoga što smo zacrtali, 2025. godine prosečna plata u Crnoj Gori će biti oko hiljadu eura, izjavio je juče predsednik Vlade Zdravko Krivokapić na Biznis forumu u Bijelom Polju.

Crna Gora će imati jedan veliki poljoprivredni kombinat koji će biti cjelovit, i to na sjeveru, rekao je Krivokapić.

“Nećemo da imamo parcijalna rješenja, imaćemo zaokružena rješenja. Ne zato što to priča jedan premijer, nego zato što je to tako svugde u svijetu. E od tog svijeta želimo da učimo, svaki problem koji imate je prilika za rješenje, a ova Vlada ne bježi od problema, naprotiv, imamo dobru namjeru za dobrobit ove naše i jedine države”, rekao je premijer, prenela je RTCG.

On je istakao da su ljudi najveći kapital Crne Gore i da najveće nade treba polagati u rasadnik prirodnog bogastva, ali ne kao što je to radila prethodna vlast, “izgradnjom najvećeg broja malih hidroelektrana, kako bi zadovoljili privatne interese, stavljajući vode reka u cevi”.

Krivokapić je istakao da u ime Vlade svima iz dijaspore „može da garantuje da je u Crnoj Gori trenutno nulta korupcija“.

“Da niko, ali bukvalno niko neće moći da vas reketira. Ja ću vam reći da sam u mnogim susretima i sa investitorima i čak nekim ambasadorima dobijao ta upozorenja. Tamo gdje vlada korupcija nema sreće. Mi želimo društvo u kojem će svako do nas da oseti taj boljitak”, kazao je premijer.

Prvi čovek Vlade je, ističući „da je svestan odgovornosti za prvi put izgovorene reči“, obećao da će, ako ova Vlada bude trajala do 2028, to znači dva mandata, možda i bez njega u fotelji, ali koja će imati jasnu viziju budućnosti razvoja Crne Gore, prosečna plata 2025. godine biti hiljadu evra, što je duplo više od trenutnog proseka.

“Prije nekoliko nedjelja smo računali da će biti tako, ako se ostvari samo 50 odsto od onoga što smo zacrtali. Ako građanin ne oseti boljitak onda nema ni demokratije, nema ni građanske Crne Gore, ni ekološke, niti ekonomske. Jedino ekonomskim razvojem možemo da pobedimo sve neprijatelje koji su se urotili protiv Crne Gore“, poručio je premijer.

Tagovi: Zdravko Krivokapić, crnogorska ekonomija, Vlada Crne Gore, plate u Crnoj Gori
PROČITAJ I OVO
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ZADUŽENOST
Bruto inozemni dug 64,5 mlrd eura
ANALIZA - Prema posljednjim podacima Hrvatske narodne banke, bruto inozemni dug iznosio je na kraju studenog 64,58 mlrd. eura, što je povećanje za 1,0% ili 0,6 mlrd. eura na mjesečnoj razini odnosno za 14,9 mlrd. eura na godišnjoj razini (+30%) te za 14,7 mlrd. eura ili 29,5% u odnosu na kraj 2022.
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
SIGNALI
Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana u ožujku
ZAGREB - Očekivanja u hrvatskom gospodarstvu poboljšana su u ožujku, odražavajući val optimizma u industriji, pokazalo je u srijedu mjesečno istraživanje Europske komisije.
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
SNIŽENE PROGNOZE
Ekonomski instituti značajno smanjili prognozu rasta njemačkog gospodarstva
BERLIN - Njemački bruto domaći proizvod (BDP) ove će godine porasti za samo 0,1 posto, najnovija je prognoza vodećih njemačkih ekonomskih instituta.
AFP se raspisao o sve većem broju stranih radnika u Hrvatskoj
TRŽIŠTE RADA
AFP se raspisao o sve većem broju stranih radnika u Hrvatskoj
ZAGREB - Durga Phuyal se nadala da će početi novi život kad je sletjela u Hrvatsku, ali nepalska migrantica suočila se s teškom borbom da se prilagodi, piše u srijedu francuska novinska agencija Afp.
NBS: MMF pozitivno o makroekonomskim rezultatima Srbije
ARANŽMAN
NBS: MMF pozitivno o makroekonomskim rezultatima Srbije
BEOGRAD - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) je na kraju posete povodom trećeg razmatranja rezultata sprovođenja dogovorenog ekonomskog programa u okviru stendbaj aranžmana ocenila da su dobri makroekonimski pokazatelji Srbije, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE