GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Marić osniva 14 novih odjela zbog eura

Marić osniva 14 novih odjela zbog eura
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.09.2021 / 10:20
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Pored još nepoznatih efekata koje će na Hrvatsku imati uvođenje eura, zasad je jedino sigurno da će prelazak na zajedničku europsku valutu kao posljedicu imati povećanje broja rukovoditelja na razini Ministarstva financija, a moguće i nova zapošljavanja, piše u četvrtak Jutarnji list.

Nije razlog samo uvođenje eura već i Nacionalni plan oporavka, dva procesa zbog kojih je ministar Marić predložio i razradio novo ustrojstvo Ministarstva financija kojom će dosad ionako glomazna institucija dobiti cijeli niz novih ustrojstvenih jedinica.

A iz dokumenta u kojem se preustroj ministarstva detaljno pojašnjava na čak sedamdeset stranica proizlazi kako će ova institucija po dovršetku procesa preustroja biti bogatija za čak tri nova zasebna sektora, dok će se broj službi na razini Ministarstva povećati za njih 11.

U konačnici, prema novoj sistematizaciji radnih mjesta, okvirni broj službenika u konačnici bi trebao umjesto dosadašnjih 8686 iznositi 8765, što je povećanje od 79 okvirnih službenika, ali je iz dokumenta nejasno hoće li ministarstvo krenuti i u njihovo zapošljavanje.

Prema prijedlogu preustroja, institucija kojoj je na čelu Zdravko Marić dobit će "Sektor za koordinaciju praćenja provedbe Nacionalnog plana oporavka" te unutar njega još dvije nove službe, a postojeći Sektor za financijski sustav razdijelit će se u dva sektora - jedan zadužen za bankarstvo, računovodstvo i reviziju te drugi za financijska tržišta i financijsku pismenost.

Unutar njih bit će potom potrebno organizirati šest novih službi i četiri odjela umjesto dosadašnjih tri službe i deset odjela, koliko ih je imao dosadašnji sektor, a ministarstvo će dobiti i novi Sektor za analizu potrošnje središnje države koji će pod sobom imati dvije nove službe te dva nova odjela, donosi Jutarnji list.

Tagovi: Zdravko Marić, uvođenje eura, Ministarstvo financija
PROČITAJ I OVO
EK pokrenula javnu raspravu o reformi fiskalnih pravila
PRAVILA
EK pokrenula javnu raspravu o reformi fiskalnih pravila
BRUXELLES - Europska komisija je u utorak pokrenula javnu raspravu o reformi fiskalnih pravila, koja među inim propisuju granice proračunskog deficita i javnog duga, a koja su zbog suočavanja s posljedicama pandemije koronavirusa suspendirana do kraja 2022. godine.
Marić: Razdoblju povijesno niskih kamatnih stopa doći će kraj, ali...
KAMATNE STOPE
Marić: Razdoblju povijesno niskih kamatnih stopa doći će kraj, ali...
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić u utorak je izjavio da će razdoblje povijesno niskih kamatnih stopa neminovno proći, ali da je vrlo teško pretpostaviti kad će se i kojim tempom to događati.
Novi Zakon o radu: Za rad od kuće trebat će biti plaćen trošak režija
REGULATIVA
Novi Zakon o radu: Za rad od kuće trebat će biti plaćen trošak režija
ZAGREB - Novi Zakon o radu, čiji je opsežan nacrt prijedloga jučer dostavljen socijalnim partnerima, sindikatima i poslodavcima, predviđa niz značajnih promjena na tržištu rada.
Usporavanje kineske ekonomije u trećem kvartalu
LOŠ PODATAK
Usporavanje kineske ekonomije u trećem kvartalu
PEKING - Kineski BDP u trećem tromjesečju porastao je 4,9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je najsporiji rast u godinu dana i manji od 5,2 posto, koliko su očekivali analitičari u anketi Reutersa.
I Nijemce muče poskupljenja
INFLACIJA
I Nijemce muče poskupljenja
BERLIN - Cijene u Njemačkoj rastu kao nikad u posljednja tri desetljeća. Osjetno su skuplji grijanje, benzin i hrana. To ima veze s cijenom energenata i većom potražnjom koja se pojavila s popuštanjem pandemije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE