GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Morgan Stanley snizio procjene kineskog rasta

Morgan Stanley snizio procjene kineskog rasta
SNIŽENE PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2023 / 16:39
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Morgan Stanley snizio je procjenu rasta kineskog gospodarstva u ovoj godini na 4,7 posto, s ranije projiciranih pet posto.

Morgan Stanley također je smanjio prognozu rasta kineskog BDP-a za 2024. godinu, i to sa 4,5 posto, na 4,2 posto.

Peking je pak za ovu godinu zacrtao godišnju stopu rasta od oko pet posto.

Ta banka s Wall Streeta zadnja je u nizu velikih brokerskih kuća koje su snizile prognozu kineskog gospodarskog rasta u ovoj godini zbog razočaravajućih gospodarskih podataka.

Ranije ovog tjedna J.P.Morgan je smanjio prognozu rasta kineskog BDP-a za 2023. na 4,8 posto, s ranije očekivanih pet posto, dok ju je banka Barclays snizila na 4,5 posto, podsjeća Reuters.

Kako napraviti pasivni prihod od 0 od 1000 EUR mjesečno? Ispunite besplatni upitnik i napravite svoj planKako napraviti pasivni prihod od 0 od 1000 EUR mjesečno? Ispunite besplatni upitnik i napravite svoj plan

Među razlozima za snižavanje projekcija za drugo najveće svjetsko gospodarstvo izdvajaju se i zabrinutosti za tamošnji posrnuli sektor nekretnina.

Naime, kineski nekretninski sektor bori se s krizom likvidnosti od kraja 2021. kada je China Evergrande Group propao i pokrenuo val insolventnosti u tome sektoru.

Tagovi: Morgan Stanley, kineska ekonomija, Kina
PROČITAJ I OVO
SAD: Zalihe u veleprodaji pale u ožujku
VELEPRODAJA
SAD: Zalihe u veleprodaji pale u ožujku
WASHINGTON - Zalihe u veleprodaji u SAD-u u ožujku su u odnosu na veljaču pale za 0,4 posto, na 894,7 milijardi dolara, što je također 2,3 posto manje nego u ožujku prošle godine, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Ovo su svi ugovori koje su danas potpisale Srbija i Kina
SRBIJA-KINA
Ovo su svi ugovori koje su danas potpisale Srbija i Kina
BEOGRAD - Nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Kine Xi Jinpinga, počela je ceremonija potpisivanja zajedničke izjave i razmene potpisanih bilateralnih dokumenata. Potpisano je ukupno 28 ugovora, memoranduma, sporazuma...
Njemački izvoz slab u prvom kvartalu unatoč rastu u ožujku
SLABO
Njemački izvoz slab u prvom kvartalu unatoč rastu u ožujku
BERLIN - Njemački izvoz porastao je u ožujku u odnosu na prethodni mjesec, iako prvo tromjesečje u cjelini pokazuje negativne brojke, prema preliminarnim podacima Saveznog ureda za statistiku.
HUP prognozira rast BDP-a od 3,5 posto u 2024.
PROGNOZE
HUP prognozira rast BDP-a od 3,5 posto u 2024.
ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u najnovijim je prognozama povisila procjenu rasta BDP-a u ovoj godini s 2,5 na 3,5 posto, zadržala procjenu prosječne inflacije na 3,5 posto te ukazala na nastavak pozitivnih trendova u javnim financijama.
Poslovna aktivnost u eurozoni u travnju rasla najbrže u gotovo godinu dana
SIGNALI
Poslovna aktivnost u eurozoni u travnju rasla najbrže u gotovo godinu dana
FRANKFURT - HCOB-ov kompozitni indeks menadžera nabave (PMI) za eurozonu, koji je sastavio S&P Global i koji se smatra dobrim pokazateljem ukupnog gospodarskog zdravlja, odskočio je na 51,7 u travnju s 50,3 iz ožujka, nadmašivši preliminarnu procjenu od 51,4.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE