GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odgovorno korporativno upravljanje i održivost u fokusu konferencije OFEL 2024

Odgovorno korporativno upravljanje i održivost u fokusu konferencije OFEL 2024
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2024 / 17:19
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK – Dvanaestu godinu zaredom konferencija OFEL postaje središte znanstvene i stručne misli iz područja ekonomije, menadžmenta i poduzetništva.

Ovogodišnje izdanje međunarodne znanstvene konferencije okupit će stotinjak istaknutih znanstvenika i stručnjaka iz regije i svijeta.

OFEL 2024 održava se u Dubrovniku 5. i 6. travnja na temu „ESG Evolution: Charting the Path to Responsible Governance“, s fokusom na položaj i ulogu odgovornog korporativnog upravljanja i održivosti. Domaćini konferencije su CIRU – Centar za istraživanje i razvoj upravljanja, ESD - Economic and Social Development i Sveučilište u Dubrovniku.

Ključni govornici ovogodišnje konferencije su: profesor Emanuel Said, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta na Malti i profesorica Ana Jolovic, s litavskog ISM Sveučilipta menadžmenta i ekonomije. Svoja izlaganja će imati i profesori Darko Tipurić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i pročelnik Katedre za organizaciju i menadžment zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta i dr. sc. Antonija Buljan, predsjednica organizacijskog odbora OFEL konferencije.

Program konferencije sastoji se od također i od niza paralelnih sesija na kojima će biti predstavljeni pomno odabrani znanstveni radovi koji zadovoljavaju kriterije međunarodnih standarda objavljivanja. Posebnu pozornost izaziva panel-rasprava o povezanosti inovativnih poduzeća s konceptom održivosti na kojoj će sudjelovati eksperti: docent Radoslav Barišić, dr.sc. Anita Knezović, Stephany E. Trpkov, Tomislav Vuić i Zlatko Žuro.
Partneri na ovoj konferenciji su Hrvatsko društvo ekonomista i MBA Alumni udruga Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Tagovi: OFEL 2024, upravljanje, održivost, tipurić, jolovic
PROČITAJ I OVO
Powell: Ove godine slabo napredujemo s inflacijom
FED
Powell: Ove godine slabo napredujemo s inflacijom
WASHINGTON - Predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell rekao je da američko gospodarstvo, iako je inače snažno, nije doživjelo povratak inflacije na cilj središnje banke.
EU signalizira kraj besplatnog novca za siromašnije članice
LOŠE VIJESTI
EU signalizira kraj besplatnog novca za siromašnije članice
ZAGREB - Europska komisija staje uz skupinu fiskalno konzervativnih vlada država članica pod vodstvom Njemačke, odupirući se zahtjevima da se potrošnja financira putem većeg zaduživanja - povrh pritiska da se dodatno uvjetuje dodjela stotina milijardi eura najsiromašnijim zemljama Europske unije, piše Politico, referirajući se na dva neimenovana visoka dužnosnika iz Komisije.
ZEW indeks njemačkog gospodarskog raspoloženja najviši u posljednje dvije godine
SIGNALI
ZEW indeks njemačkog gospodarskog raspoloženja najviši u posljednje dvije godine
BERLIN - Centar za europska ekonomska istraživanja Leibniz (ZEW) objavio je u utorak da je njegov barometar raspoloženja porastao za 11,2 boda na 42,9 bodova u usporedbi s prethodnim mjesecom.
MMF poboljšao prognoze hrvatskog rasta
BOLJE PROGNOZE
MMF poboljšao prognoze hrvatskog rasta
ZAGREB - Hrvatsko gospodarstvo porast će u ovoj godini za tri posto, snažnije no što su pokazivale procjene od prošle jeseni i višestruko jače od prosjeka eurozone, izračunao je Međunarodni monetarni fond (MMF) u redovnom proljetnom izvješću, objavljenom u utorak.
Druga procjena potvrdila: Inflacija u ožujku porasla 4,1%
CIJENE
Druga procjena potvrdila: Inflacija u ožujku porasla 4,1%
ZAGREB - Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u ožujku i 4,1 posto više u odnosu na isti lanjski mjesec, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE